Diemen staat stil bij Coming Out Dag

In Diemen telt iedereen mee. Daarom wordt er dinsdag 11 oktober extra aandacht besteed aan Coming Out Dag. Op deze dag wappert ieder jaar de (inclusieve) regenboogvlag voor het gemeentehuis. Deze keer wordt ook de regenboogloper uitgelegd. In het gemeentehuis staat een informatiestand waar iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur welkom is om vragen te stellen of een gesprek aan te knopen met mensen van de gemeente Diemen en Pink Diemen. 

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg van diversiteit en inclusie: ‘We willen dat iedereen in Diemen zichzelf kan zijn, gelijke kansen krijgt, niemand aan de kant staat en niemand zich buitengesloten voelt.  Maakt niet uit of je man of vrouw bent of wat je je zelf voelt, of tot wie je je aangetrokken voelt. Helaas horen we nog te vaak over incidenten in Nederland en daarbuiten waaruit blijkt dat vrijheid, respect en acceptatie van de queer-gemeenschap niet vanzelfsprekend is. Het is daarom enorm belangrijk om in gesprek te blijven met elkaar. Vandaag kan dat in het gemeentehuis samen met Pink Diemen.’

Coming Out Dag

Jaarlijks vindt op 11 oktober Coming Out Dag plaats. Coming Out Dag is een internationale dag van aandacht en respect voor de lhbtiq gemeenschap. Op deze dag vieren we de vrijheid om jezelf te kunnen zijn ongeacht je genderidentiteit of seksuele geaardheid. De term Coming Out verwijst naar het idee ‘uit de kast komen’. Deze dag is voor veel mensen ook een moment om uit de kast te komen naar vrienden, klasgenoten of familieleden over hun genderidentiteit of seksuele geaardheid.