Diemen wint van Zaanstad in NK Tegelwippen!

Diemen is in het NK tegelwippen als winnaar uit de bus gekomen in de derby tegen Zaanstad. Na een spannende eindstrijd eindigde Diemen als 12e en Zaanstad als 14e. De prijs, wat nog een verrassing is, is onderweg naar het gemeentehuis. Veel belangrijker nog; het afgelopen half jaar werden in Diemen 9430 tegels gewipt en verruild voor groen. Dat is goed nieuws, want meer groen helpt wateroverlast te voorkomen, biedt koelte in tijden van hitte, houdt water vast bij droogte en vergroot de leefruimte voor planten en dieren. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor het humeur.

Trots

‘Ik ben heel trots dat wij, als relatief kleine gemeente, dit mooie resultaat hebben behaald’, aldus wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg. ‘Dat komt niet alleen doordat de gemeente in de openbare ruimte veel tegels heeft kunnen verruilen voor groen, maar ook omdat zoveel Diemenaren enthousiast aan de slag gingen door tegels te wippen in hun eigen tuin of om een geveltuintje aan te leggen. We hebben deze strijd dus met zijn allen gewonnen.’

En verder?

Ook na dit NK Tegelwippen blijft vergroenen van tuinen en balkons en de openbare ruimte natuurlijk belangrijk. Wethouder Sikkes-van den Berg en zijn Zaanse collega Wessel Breunesse gingen tijdens het NK Tegelwippen bij elkaar op bezoek en namen inspirerende projecten van de andere gemeente en van bewoners mee naar hun eigen gemeente. Het is terug te zien in onderstaande video die van de werkbezoeken werd gemaakt. 

‘Het NK Tegelwippen heeft ons geïnspireerd. We hebben alweer enkele nieuwe locaties in Diemen op het oog waar we tegels willen verruilen voor groen’, aldus Sikkes-van den Berg. En als het aan hem ligt komt er volgend jaar opnieuw een Zaans-Diemense derby in het NK Tegelwippen.