Geldzorgen? U staat er niet alleen voor!

Maakt u zich zorgen om de prijzen die maar stijgen en de gevolgen voor uw portemonnee? U staat er niet alleen voor! Wacht niet te lang en zoek hulp. 

Grip op uw geld

Doe (online) een test of maak een geldplan. Of praat eens met een budgetcoach. Deze hulp is gratis en verplicht u tot niets.

Schuldhulp voor inwoners.

Andere vormen van hulp en ondersteuning.

Diemen helpt met extra geld

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Mist u dingen omdat u er niet genoeg geld voor heeft en kunt u daarom af en toe wel een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. 
Een volledig overzicht van alle extra’s bij een laag inkomen vindt u hier.

Meer weten of een aanvraag doen? Neem contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 11.00 uur via telefoonnummer (020) 31 44 888.

Energietoeslagen

Had u geen recht op de eenmalige energietoeslag 2022 omdat uw inkomen te hoog is? Maar komt u toch in de financiële problemen door hoge energiekosten? Misschien heeft u recht op de regeling Energietoeslag naar draagkracht.

Voor de energietoeslag 2022 kunt u geen aanvraag meer indienen. Aanvragen was mogelijk tot en met 31 mei 2023. De Rijksoverheid heeft laten weten dat huishoudens met een laag inkomen in 2023 opnieuw recht hebben op een energietoeslag. De Rijksoverheid is nog bezig met het vaststellen van de Wet energietoeslag 2023. Op dit moment kunt u de energietoeslag 2023 daarom nog niet aanvragen. Zodra wij meer weten, leest u dat op onze website.

Lees meer op de pagina informatie over energietoeslagen.