Geldzorgen? U staat er niet alleen voor!

Maakt u zich zorgen om de prijzen die maar stijgen en de gevolgen voor uw portemonnee? U staat er niet alleen voor! Wacht niet te lang en zoek hulp. 

Grip op uw geld

Doe (online) een test of maak een geldplan. Of praat eens met een budgetcoach. Deze hulp is gratis en verplicht u tot niets.

Schuldhulp voor inwoners.

Andere vormen van hulp en ondersteuning.

Diemen helpt met extra geld

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Mist u dingen omdat u er niet genoeg geld voor heeft en kunt u daarom af en toe wel een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. 
Een volledig overzicht van alle extra’s bij een laag inkomen vindt u hier.

Meer weten of een aanvraag doen? Neem contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 11.00 uur via telefoonnummer (020) 31 44 888.

Laag inkomen? Vraag de eenmalige energietoeslag aan!

Mensen met een laag inkomen worden dit jaar gesteund met een extra bijdrage voor de hoge energiekosten: de eenmalige energietoeslag 2022. De gemeente Diemen heeft besloten om in 2022 deze eenmalige energietoeslag te geven aan alle zelfstandige huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.
Alle informatie, een tabel met bedragen en het direct aanvragen van de energietoeslag vindt u hier

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem dan contact op met team Sociale Zaken. Zij zijn op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur bereikbaar via (020) 31 44 888. Ook kunt u een e-mail sturen naar socialezaken@diemen.nl met daarbij uw naam, telefoonnummer en als onderwerp "Energietoeslag". Dan nemen zij contact met u op.