Werk uitbreiding Theater de Omval start

Theater de Omval wordt uitgebreid. Aan de achterzijde komt een aanbouw, waarin ook ruimte komt voor de Diemense vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). De planning is dat de OBA na de zomer van 2022 naar Theater de Omval kan verhuizen.

Werkterrein

Vanaf maandag 4 oktober 2021 wordt het werkterrein ingericht. Daarvoor wordt een groot deel van het parkeerterrein achter Theater de Omval afgezet, maar er blijft een deel beschikbaar om te parkeren. Het blijft mogelijk om tussen het gemeentehuis en het theater door te lopen. Voor de fiets of scooter geldt een omleidingsroute, die wordt aangegeven met borden.

Planning

De eerste werkzaamheden, het heien, staan gepland tussen vrijdag 15 oktober en vrijdag 22 oktober 2021.

Het bouwen van zo’n bijzondere voorziening op deze plek kan niet zonder dat er ongemak en overlast zullen zijn. We realiseren ons dat u daarvan misschien ook soms last zult hebben. De aannemer doet zijn best om dit zoveel mogelijk te beperken. Wij rekenen op uw begrip en geduld.

Culturele huiskamer

Met de uitbreiding en verbouwing van Theater de Omval krijgen we in het centrum van Diemen een bruisende culturele huiskamer. Het theater, OBA Diemen, aantrekkelijke horeca in de foyer en diverse andere culturele en maatschappelijke organisaties krijgen hier een plek.

Meer informatie vindt u via de volgende pagina van Theater de Omval en Openbare Bibliotheek.