De Nationale Klimaatweek Diemen

We leven, wonen en werken steeds duurzamer. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken klimaatdoelen te behalen. Van 30 oktober t/m 5 november is het De Nationale Klimaatweek. Ook Diemen doet dit jaar weer mee. 

Activiteiten

Er worden gedurende de week verschillende activiteiten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld op woensdag 1 november de klimaatbus en de weggeefkraam. Beide kunt u vinden op het plein voor het gemeentehuis. Geef uw spullen een tweede leven, kom langs om vragen te stellen over het isoleren van uw woning, de warmtetransitie, energie besparen en andere vragen rondom duurzaamheid in Diemen. 

Klimaatbus en weggeefkraam

Bezoek bijvoorbeeld op woensdag 1 november de klimaatbus en de weggeefkraam. Beide kunt u vinden op het plein voor het gemeentehuis. Geef uw spullen een tweede leven, kom langs om vragen te stellen over het isoleren van uw woning, de warmtetransitie, energie besparen en andere vragen rondom duurzaamheid in Diemen. 
 

Test je energie kennis!

Heeft u de verwarming ook weer aangezet? Verwarmen betekent meer energieverbruik en meer kosten. Benieuwd hoe u zo weinig mogelijk geld aan energie uitgeeft? Leer er alles over tijdens De Nationale Klimaatweek. Bezoek samen met uw buurman, -vrouw, vriend(n) of familie een van de buurthuizen waar de energiequiz gehouden wordt, geniet van een heerlijk, gratis hapje en drankje en maak kans op een handige, energiezuinige prijs!

Wijkcentrum Noorderlicht 
Woensdag 1 november om 14:00-16:30 
Gruttoplein 2, 1113 HM Diemen

Buurtkamer Rode Kruislaan 
Donderdag 2 november om 10:30-13:00 
Rode Kruislaan 900, 1111 NZ Diemen 

Huis van de Buurt ’t Kruidvat
Vrijdag 3 november, 10:30-13:00
Ouderkerkerlaan 30, 1112 BE Diemen

Meet & Greet 2023 tussen inwoners en politici 

(extern initiatief van KlimaatRaad Diemen)

KlimaatRaad Diemen organiseert een Meet & Greet 2023 tussen inwoners van Diemen en politici. 
Hoe gaan de politici de grote klimaatproblemen aanpakken? 
Kom naar de Meet & Greet 2023 en ga zelf in gesprek met politici van lokale en landelijke partijen. 

Foyer van de Omval  
Zaterdag 4 november om 14.00-17.00 
Ouddiemerlaan 104, 1111 HL Diemen