Hulp bij het coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 25 september moet iedereen vanaf 13 jaar het coronatoegangsbewijs laten zien om openbare plekken zoals bijvoorbeeld de horeca, evenementen en het theater te bezoeken. Iedereen vanaf 14 jaar moet daarbij ook een identiteitsbewijs laten zien. Een coronatoegangsbewijs krijgt u als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Veel mensen gebruiken de Coronacheck-app of een geprint coronatoegangsbewijs. Als dat niet lukt, kunt u daarbij hulp krijgen.

Voor mensen die de Coronacheck-app niet kunnen gebruiken, zijn er andere mogelijkheden.

  • U kunt een geprint coronatoegangsbewijs regelen via de website coronacheck.nl. Daarvoor hebt u wel een DigiD nodig.
  • Hebt u geen DigiD, dan kunt u deze aanvragen via DigiD
  • Zonder DigiD een coronatoegangsbewijs op papier aanvragen? Dan kunt u bellen met de helpdesk van CoronaCheck, 0800 – 1421. Of met 0800 – 1351, u wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw burgerservicenummer (BSN) en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen
  • Tot slot is het mogelijk om via www.testenvoortoegang.org, of (088) - 7770809, een toegangsbewijs te regelen zonder DigiD. 

Hulp bij het aanvragen van een coronatoegangsbewijs

Als het u niet zelf lukt om een coronatoegangsbewijs te regelen, kunt u misschien hulp vragen aan familie, vrienden of een buur. Of u kunt het telefoonnummer 0800-1351 bellen. 

U kunt ook hulp krijgen van vrijwilligers van Welzijn Diemen en Diemenvoorelkaar:

  • Neem contact op met Daniëlle Hendriks van het Leef en Leerpunt in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen Zuid: (0)6 - 507 164 04. Of loop binnen op donderdag tussen 14.30 en 15.30 uur voor hulp bij het maken van een coronatoegangsbewijs. 
  • Diemenvoorelkaar kan ook helpen. Bel met (020) - 314 47 00 op maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur. Er kan dan een vrijwilliger naar u toe komen of een afspraak met u maken in de Brede HOED.

Toezicht

Vanaf 25 september zijn ondernemers, verenigingen en andere organisaties zelf verantwoordelijk om te controleren op juist gebruik van het coronatoegangsbewijs. De gemeente houdt steekproefsgewijs en risicogericht toezicht op de handhaving van de spelregels van het coronatoegangsbewijs. Iedereen krijgt de tijd om de nieuwe maatregelen goed in te voeren.

Meer informatie kunt u vinden op:

Samenvatting in beeld