Testunit weer in Diemen

Gratis en zonder afspraak testen

Het is het weer mogelijk dat bewoners met lichte coronaklachten zich zonder afspraak en gratis in Diemen kunnen laten testen bij de GGD. Dit keer niet in de testbus, maar in een mobiele containerunit van de GGD Amsterdam. Die staat tot en met 10 oktober in Diemen Centrum bij het gemeentehuis. De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.
De unit is een mobiele en kleinschalige testlocatie. Met de inzet ervan wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dichtbij huis te laten testen op corona. De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800 - 1202 of online op coronatest.nl.
Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.