Verduurzaam uw woning

Veel inwoners van Diemen zijn bezig om energie te besparen. Dat zorgt voor een lagere energierekening, verhoogt het wooncomfort én is goed voor het milieu. Deze week start Gemeente Diemen twee acties om u te helpen uw huis beter te isoleren. 

Bespaar samen met de gemeente op uw energierekening

Het besparen van energie is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uw portemonnee. De gemeente helpt daarom zo veel mogelijk Diemenaren op weg om energie te besparen en organiseert veel verschillende acties. Er zijn acties voor inwoners met een koopwoning en voor bewoners van een huurhuis. De twee acties die deze week van start gaan zijn een Buurtactie Energiezuinig Wonen en een gezamenlijke inkoopactie voor bodem-, vloer- en spouwisolatie en HR++-glas. De acties worden in samenwerking met het Regionaal Energieloket georganiseerd. 

Aanmelden voor de Buurtactie Energiezuinig Wonen Diemen Zuid

Gemeente Diemen en Regionaal Energieloket organiseren de Buurtactie Energiezuinig Wonen in de buurten Akkerland, Biesbosch, Bomenrijk, Kruidenhof en Polderland in Diemen Zuid. Dat werkt zo: energieadviseurs van Regionaal Energieloket onderzoeken van de meest voorkomende woningtypen één woning. Dat worden de voorbeeldwoningen voor de buurt. Aan bewoners van deze buurten wordt via een brief gevraagd hun woning aan te melden als voorbeeldwoning. 

Als uw woning wordt geselecteerd, komt er een energieadviseur van het Regionaal Energieloket langs die uw woning bekijkt. U krijgt dan inzicht in de stappen die u kunt nemen om energie te besparen. Met uw woning als voorbeeld schrijft de energieadviseur een advies met de slimste stappen om energie te besparen voor soortgelijke woningen in de buurt. De rapporten worden met u en uw buren de besproken tijdens een online bijeenkomst op dinsdag 12 oktober. 

Kijk op de website van Regionaal Energieloket om uw woning aan te melden voor een gratis energieadviesrapport ter waarde van €400,- euro. U kunt zich daar ook al aanmelden voor de online bijeenkomst op 12 oktober.

Doe mee met de gezamenlijke inkoopactie voor woningisolatie

Isoleren van uw woning biedt meer wooncomfort én zorgt voor een lagere energierekening. De gemeente en het Regionaal Energieloket starten daarom voor alle woningeigenaren in Diemen een gezamenlijke inkoopactie voor vloer-, bodem-, en spouwisolatie en voor HR++-glas.  Op verzoek van Gemeente Diemen zijn door onafhankelijke technische specialisten van het Regionaal Energieloket ervaren isolatiebedrijven en een glaszetter uit de regio gekozen. Deze bedrijven kunnen u een scherpe offerte bieden voor het isoleren van uw woning. De installateurs zijn gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Tijdens een online informatiebijeenkomst op maandagavond 20 september vertellen we u meer over de isolatieactie en over subsidies en leningen die u kunt aanvragen. De gemeente, het Regionaal Energieloket en het isolatiebedrijf zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Meld u aan voor de informatiebijeenkomst via de website van het Regionaal Energieloket.

Start ook met energie besparen

Wilt u meer weten over deze acties of over andere manieren om energie te besparen? Kijk voor meer informatie op onze pagina over energie besparen en houd uw brievenbus in de gaten.