Vlag in top voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Op zaterdag 25 september 2021 zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties zes jaar van kracht. Op 24 en 25 september wordt dit over het hele land gevierd bij meer dan duizend bedrijven, gemeenten en organisaties.  

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals vormen een gezamenlijk masterplan richting een duurzaam 2030, met als gedachte dat alles onderling verbonden is: onderwijs, innovatie, biodiversiteit en veerkracht. Door de speciale SDG-vlag te laten wapperen bij het gemeentehuis laten wij als gemeente Diemen zien dat wij lokaal bijdragen aan de doelen voor een groene, inclusieve en sterkere wereld. 

SDG’s inspriratiebron voor Diemense Duurzaamheidsagenda

Gemeente Diemen heeft haar eigen duurzame ontwikkelingsdoelen voor een gezonde leefomgeving en duurzame samenleving vastgelegd in de Duurzaamheidsagenda 2020-2025. Daarbij zijn de SDG’s ook een inspiratiebron. Concreet wordt dat bijvoorbeeld zichtbaar bij het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen. En wanneer de gemeente diensten en goederen inkoopt, gebeurt dit meer en vaker duurzaam en circulair. Daarnaast doen de medewerkers van de gemeente aan afvalpreventie en afvalscheiding. Wil je meer lezen over wat de gemeente nog meer doet? Bekijk dan de duurzaamheidspagina.

Meer informatie over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en de SDG's vindt u op de website van SDG Nederland