Cursus Politiek Actief in Diemen

Er zijn nog enkele plekken voor de cursus Politiek Actief die de gemeente organiseert. Voor iedereen die wil weten hoe een gemeente werkt.

Benieuwd hoe de gemeente werkt? 

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus Politiek Actief antwoord. Er is een training debatteren en er zijn ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad. Interesse? Meld u dan aan voor de cursus Politiek Actief! De cursus start op woensdag 26 oktober. Er zijn vijf bijeenkomsten en er wordt een gemeenteraadsvergadering bijgewoond. Alle bijeenkomsten starten om 19.15 uur. De bijeenkomsten worden in het gemeentehuis georganiseerd. Meedoen is gratis. 

Voor iedereen

De Diemense samenleving is zeer divers. De gemeente Diemen vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus een afspiegeling is van de samenleving. Iedereen is dus welkom!

Doet u mee?

U kunt zich aanmelden bij de griffier van de gemeenteraad via raadsgriffier@diemen.nl. Wij horen graag in één of twee zinnen uw motivatie om mee te doen. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij hem terecht.
De cursusdagen zijn: woensdag 26 oktober, donderdag 3 november, woensdag 9 november, woensdag 16 november en donderdag 24 november.