Diemen doet mee aan de Week van Lezen & Schrijven

In de Week van Lezen & Schrijven vragen we aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. We komen in actie om ervoor te zorgen dat ook mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden aan de samenleving mee kunnen doen. De gemeente doet dat samen met buurthuizen, vrijwilligers, de bibliotheek en Stichting Lezen en Schrijven.

In Diemen hebben ongeveer 2500 van de 32.000 inwoners moeite met lezen en schrijven. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd rond taal en omgaan met computers. Op die manier kunnen we met elkaar bespreken hoe belangrijk het is dat iedereen kan lezen en schrijven. Zo zorgen we samen dat iedereen mee kan doen.

Programma in Diemen

In de Week van lezen & Schrijven zijn er allerlei activiteiten in Diemen. De activiteiten zijn gratis en u kunt gewoon binnenlopen.

Donderdag 8 september 14.00-17.00 uur

  • Buurtkamer Beukenhorst

Informatiemiddag van het Leef en Leerpunt

Zaterdag 10 september

  • Kraam op de markt van het Diemerfestijn.

Zondag 11 september 13.00- 16.00 uur

  • Buurtkamer Rode Kruislaan

Escaperoom waarin je merkt hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Dinsdag 13 september 15.00-16.00 uur

  • Verbinding, Van Markenplantsoen

Open middag Babbelbeer. De Babbelbeer is er ter ondersteuning van de taalontwikkeling van kinderen van 2-6 jaar met hun ouders.

Dinsdag 13 september 14.00-16.00 uur

  • Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104

Open Dag Stichting Vluchtelingenwerk. Kennismaking van Stichting Vluchtelingenwerk samen met NT2 digitaal, waarbij ook een taalcafé en een pub quiz worden georganiseerd.

Dinsdag 13 september 15.30-17.30 uur

  • OBA Diemen, Wilhelminaplantsoen

Feestelijke opening Hulp bij Digitaal in de bibliotheek in aanwezigheid van wethouder Marian Everhardt. Iedereen is welkom. Alle inwoners kunnen bij Hulp bij Digitaal gratis terecht voor al hun vragen over computers, tablets, smartphones en internet. Je hoeft geen lid te zijn van de OBA om naar de feestelijke opening of naar de informatiemiddagen te komen.

Woensdag 14 september 13.00-15.00 uur

  • Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30

Taalspelletjesmiddag georganiseerd door het Leef en Leerpunt. Hier kan op een leuke, spelende manier geoefend worden met de Nederlandse taal.

Via Ikwilleren.nl vindt u meer informatie over het aanbod van Stichting Lezen en Schrijven.