Lokale voorrang Woningnet verandert

Mensen die een sociale huurwoning zoeken, doen dat op Woningnet. Soms staan daar woningen in Diemen op waarvoor mensen uit Diemen voorrang hebben op andere woningzoekenden. Het is nu makkelijker gemaakt om gebruik te maken van die lokale voorrang. 

Om lokale voorrang te krijgen, moet u zich aanmelden. Dit doet u met de MyQii app. Let op: als u dit niet doet, is het niet mogelijk voorrang te krijgen. MyQii spreek je uit als My Key. Dat is Engels voor Mijn Sleutel. Op Woningnet.nl staat uitgebreid hoe het aanvragen via de MyQii app werkt. 

Om gebruik te maken van lokale voorrang gelden een paar voorwaarden. De woningzoekende moet minstens zes jaar in Diemen wonen of hebben gewoond. Kijk voor de precieze voorwaarden op de site van de gemeente. Ook het aantal punten in Woningnet bepaalt iemands plaats op de ranglijst. Degene die én lokale voorrang én de meeste punten heeft, krijgt als eerste een woning waarvoor de voorrangsregeling geldt. 

Wie niet zo handig is met digitale activiteiten, kan via de gemeente lokale voorrang aanvragen. Ga hiervoor naar de receptie van het gemeentehuis Diemen met het klantnummer van Woningnet en een geldig legitimatiebewijs. U kunt ook langsgaan bij het spreekuur ‘Hulp bij Digitaal’ van de bibliotheek in Diemen. Deze hulp is gratis.

Wonen