Door de corona is onze dienstverlening aangepast. Wij werken alleen volgens afspraak. Het dragen van een mondkapje in de hal van het gemeentehuis is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.  

Cursus politiek actief in Diemen: Doet u ook mee?

Benieuwd hoe de gemeente werkt? 

Wist u dat ook u kunt meebeslissen over bijvoorbeeld activiteiten in de wijken of hoe we omgaan met duurzaamheid? Het zijn beslissingen die worden genomen in de gemeenteraad. Benieuwd hoe u iets voor elkaar kunt krijgen bij de gemeente? Volg dan de cursus Politiek Actief! 
De cursus start dinsdag 19 januari 2021. Er zijn vijf bijeenkomsten en er wordt een gemeenteraadsvergadering bijgewoond. Meedoen is gratis. 

Voor iedereen

De Diemense samenleving is zeer divers. De gemeente Diemen vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus een afspiegeling is van de samenleving. Iedereen is dus welkom!

Doet u mee?

U kunt zich aanmelden bij onze raadsgriffier Hans Nubé via raadsgriffier@diemen.nl. Wij horen graag in één of twee zinnen uw motivatie om mee te doen. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij hem terecht. Er kunnen maximaal 30 mensen meedoen. Aanmelden kan tot en met zondag 10 januari 2021.
Alle bijeenkomsten starten om 19.30 uur. De bijeenkomsten worden bij voorkeur in het gemeentehuis georganiseerd, maar mochten de op dat moment geldende coronamaatregelen dat vereisen, dan kan de cursus ook online gegeven worden.

Het programma

Dinsdag 19 januari 2021

Introductie en kennismaking
Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
Verkiezingen / politieke partijen

Dinsdag 2 februari 2021

De gemeente
Hoe werkt de gemeente?
De besluitvorming binnen de gemeente
Beïnvloeden van de besluitvorming

Dinsdag 16 februari 2021

De gemeenteraad
Taken en rollen van de gemeenteraad
De instrumenten van een raadslid
Speeddaten met gemeenteraadsleden

Dinsdag 9 maart 2021

Training overtuigend debatteren

Dinsdag 23 maart 2021

Basiskennis gemeentefinanciën

Donderdag 25 maart 2021

Bijwonen gemeenteraadsvergadering