Door de corona is onze dienstverlening aangepast. Wij werken alleen volgens afspraak. Het dragen van een mondkapje in de hal van het gemeentehuis is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.  

Vuurwerk in huis? Voorkom een boete en lever het in

In het hele land geldt vanaf 1 december een vuurwerkverbod, dus ook in Diemen. Heeft u al vuurwerk in huis, dan kunt u dat zonder consequenties op donderdag 24 of zondag 27 december in Amsterdam inleveren.

Deze jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod. Dat geldt ook in Diemen. Het is bedoeld om de druk op ziekenhuizen, huisartsposten en de handhavers op straat te verminderen. Bepaalde vuurwerksoorten voor consumenten zijn daarom per 1 december 2020 verboden. Denk bijvoorbeeld aan knalvuurwerk, vuurpijlen en enkelschotsbuizen.

Wees slim en lever nu je vuurwerk in!

Het kan zijn dat u vuurwerk in huis heeft dat u eerder legaal gekocht heeft, maar dat nu niet meer toegestaan is. Dat kan een boete of strafblad opleveren. Inwoners van Diemen (en ook van Amsterdam en de andere Amstellandgemeenten) die nog vuurwerk hebben, kunnen dit op 24 en 27 december 2020 anoniem en zonder consequenties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon. Dus ook voor zwaar vuurwerk dat eerder al illegaal was. 

Waar en wanneer lever ik mijn vuurwerk in?

Vanwege de capaciteit bij het gespecialiseerde bedrijf dat het vuurwerk verwerkt en de veiligheidsvoorwaarden waaraan de locatie moet voldoen, is er in de regio een beperkt aantal locaties. Inwoners van Diemen kunnen op donderdag 24 december en op zondag 27 december 2020 terecht op een aantal locaties in Amsterdam. Met de name de locaties in Amsterdam Oost en Zuidoost zijn vanuit Diemen makkelijk bereikbaar.

Donderdag 24 december 2020

 • 10.00 uur tot 13.00 uur
  Parkeerplaats Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid
   
 • 14.00 uur tot 17.00 uur
  Parkeerplaats Sportpark Voorland aan het Voorlandpad in Amsterdam Oost

Zondag 27 december 2020 

 • 10.00 uur tot 13.00 uur
  Parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord
   
 • 14.00 uur tot 17.00 uur
  Parkeerplaats Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp 
  P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost 

Kom niet met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie, maar breng het vuurwerk lopend of met eigen vervoer, dat is het veiligst. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het met een speciale vrachtwagen naar een locatie waar het vernietigd wordt.