Dodenherdenking Diemen 4 mei 2021

De Dodenherdenking in Diemen werd anders gevierd dan anders. Kijk mee naar de reportage daarvan, inclusief de toespraak van burgemeester Boog.

Ook dit jaar vond de Dodenherdenking op 4 mei vond in Diemen in aangepaste vorm plaats. Er was sprake van een kleine ceremonie, waarbij onder andere een afvaardiging van het college van B&W en van het Comité Diemen 1940-1945 bloemen legden bij het monument bij het gemeentehuis.Daar was wegens de coronamaatregelen geen publiek bij, maar Studio DMN maakte van het geheel een videoreportage. Ook bij de herdenkingsmonumenten aan de Muiderstraatweg, de Overdiemerweg en op Rustoord werden kransen gelegd. Bijzonderheid was dat die gelegd werden door een aantal kinderen van de Kinderraad. De videoregistratie is via deze link te bekijken.

Naast die kransleggingen maken ook de toespraken van de voorzitter van het Comité Diemen 1940-1945, mevr. Josje Kronenberg, en van burgemeester Erik Boog deel uit van de reportage. Burgemeester Boog sprak over het jaarthema van de Dodenherdenking: “Na 75 jaar vrijheid”. Zijn toespraak is via de volgende pagina na te lezen.

Verder las kinderburgemeester Cherenety Kloet een gedicht voor en las mevr. Sara de Vries van het Comité gedeporteerde Joden Diemen 1940-1945 de namen van joodse slachtoffers uit Diemen voor.