Testbus weer in Diemen

Vanaf maandag 31 mei staat de coronatestbus van de GGD Amsterdam gedurende drie weken weer in Diemen. In de bus kunnen bewoners met lichte coronaklachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona. De bus staat in Diemen Centrum bij het gemeentehuis.


De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

De testbus is een mobiele en kleinschalige testlocatie in een omgebouwde touringcar. Met de inzet van de bus wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dichtbij huis te laten testen op corona. De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800 - 1202 of online op coronatest.nl.

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De bus zal ook later nog een keer in Diemen staan, van 12 juli 2021 tot en met 1 augustus 2021.