Herinrichting speelplek Julianaplantsoen

De nieuwe speelplek aan het Julianaplantsoen is in 2022 aangelegd. 

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp voor de nieuwe speelplek bij het Julianaplantsoen is vastgesteld door het college van B en W. Een tijdje geleden hebben we het voorlopig ontwerp met de buurtbewoners gedeeld en hun mening gevraagd. We hebben veel reacties ontvangen, hartelijk dank hiervoor!

We hebben de reacties verzameld in een reactieverslag. Daarin wordt antwoord gegeven op vragen en opmerkingen die zijn genoemd naar aanleiding van het voorlopig ontwerp. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk wensen in het definitief ontwerp te verwerken.

Reactieverslag opmerkingen voorlopig ontwerp

We hebben alle vragen en opmerkingen op het voorlopig ontwerp verzameld in een reactieverslag.

Eerdere ontwerpen en opmerkingen schetsontwerp

Het schetsontwerp, voorlopig ontwerp en het reactieverslag van het schetsontwerp zijn hieronder in te zien.

Samenvatting van het schetsontwerp:
Na ideeën van enkele initiatiefnemers heeft een stedenbouwkundig een schetsontwerp gemaakt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen speeltoestellen, groenvoorzieningen en ontmoetingsmogelijkheden. De huidige speeltoestellen worden anders ingedeeld. Daarnaast komt er een glijbaan of speelhuisje en een voetbalveldje. De omgeving krijgt meer vergroening. Er worden enkele kleine bomen geplaatst, nieuwe hagen zodat de speelplaats wat ruimer voelt en vaste planten naast de hagen. Er komt ook een picknicktafel op het gras te staan.

Samenvatting van het voorlopig ontwerp:
Nadat het schetsontwerp rondgestuurd was naar de buurtbewoners konden zij hun mening geven. Op basis hiervan zijn de volgende aanpassingen gemaakt. Het voetbalveldje is aangepast naar een algemeen speelveldje. De glijbaan is op dit veldje geplaatst. Er zijn stapstenen als speeltoestel toegevoegd. Enkele speeltoestellen hebben een andere plek gekregen in de speelplaats. Er is een extra bank en picknicktafel toegevoegd.