Reparatiewerkzaamheden Weteringweg

Op de Weteringweg aan de zuidzijde, ter hoogte van overgang naar de tunnel van het spoorviaduct, is terugkerende schade. De gemeente Diemen is al een tijd bezig met de voorbereidingen voor de reparatie van deze schade. 

Voor de werkzaamheden is een plan bedacht. Deze is voorgelegd aan de verkeerscommissie. De verkeerscommissie heeft 24 januari 2023 een positief advies gegeven over het plan en de uit te voeren verkeersmaatregelen. 

Actueel

In de week van 10 april worden vooraankondigingen geplaatst. Hierop worden de werkzaamheden aan de Weteringweg, in het weekend van 22 en 23 april, aangekondigd. Van zaterdag 22 april 06:00u tot maandag 24 april 05:00u is de Weteringweg in Diemen afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het deel vanaf de Muiderstraatweg ter hoogte van de t-splitsing Diemerbos tot de op- en afrit A1. Vrijdag 21 april en maandag 24 april is er in beide richtingen één rijbaan afgesloten in verband met voorbereidende en afrondende werkzaamheden. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats.

Wat merkt u ervan?

  • In het uitvoeringsweekend, van zaterdag 22 april 06:00u tot maandag 24 april 05:00u, gelden er omleidingsroutes. De bewoners van Diemen Centrum en Sniep kunnen hun buurt verlaten en binnenkomen via een tijdelijke omleidingsroute over de Muiderstraat- en Provincialeweg. De route wordt met gele borden aangegeven.
  • Er zijn meerdere verkeersregelaars aanwezig.
  • Automobilisten en motorrijders vanaf Diemen Sniep/ bedrijventerrein Diemen kunnen dus niet via de Weteringweg naar de snelweg A1 of terug. Met gele borden wordt een omleidingsroute aangegeven.
  • Alle nood- en hulpdiensten zoals politie, brandweer, ambulance en GVB en R-Net zijn geïnformeerd over de afsluiting. Zij houden tijdens de werkzaamheden mogelijkheid om deze route te gebruiken.
  • De werkzaamheden hebben geen invloed op het openbaar vervoer.

Routekaartje afsluiting Weteringweg

Meer informatie

Wilt u informatie over dit project? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (020) 31 44 888. U kunt vragen naar de heer M. van Echtelt, projectleider.