Collectieve zorgverzekering minima (CZM)

Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente een verzekering voor minima aan bij Univé. Deze bestaat uit een basis en een aanvullende verzekering. 

Zorgverzekeraar Univé

U krijgt korting op de premie bij Unive van de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente € 24,95 mee aan de premie voor een aanvullende verzekering. U moet dan wel een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm. Univé biedt u twee verzekeringen aan. U kunt kiezen voor een pakket met herverzekering eigen risico of een pakket zonder herverzekering eigen risico.

Advies keuze zorgverzekering

U kunt zelf kijken welke zorgverzekering het beste bij u past. De gemeente kan u daar niet bij helpen. U bent niet verplicht om over te stappen naar Univé.
U kunt het aanbod van Univé bekijken via Gezondverzekerd.nl en selecteer gemeente Diemen. U kunt precies zien welke vergoedingen in de verschillende pakketten zitten. Ook kunt uw huidige zorgverzekering met dit aanbod vergelijken. Wilt u meer informatie over de pakketten neem dan contact op met Univé (072) 52 77 622 of via de website van Univé.  

Voorwaarden deelname CZM

• U woont in Diemen.
• U hebt een laag inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. 
• U heeft weinig spaargeld.
• U heeft geen achterstand van betaling bij uw huidige zorgverzekeraar.

Overstappen

• Bent u al verzekerd bij Univé en u wilt deelnemen aan de CZM dan kunt gedurende het hele jaar overstappen naar de CZM. 
• Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar en u wilt overstappen naar de CZM van Univé, dan kan dat alleen tot en met 23 december 2019. 

Hoe kunt u meedoen met de CZM

• U kan digitaal een aanvraag indienen via www.gezondverzekerd.nl 
Type de naam van de gemeente Diemen in en u kan digitaal aanvragen. Let op aanvragen die na 23 december 2019 binnen komen kunnen niet meer in behandeling worden genomen. 
• Wanneer het u niet lukt om digitaal een aanvraag in te dienen kan dit ook door het invullen van twee formulieren: een aanvraagformulier van Univé en het deelname formulier van de gemeente Diemen. Deze twee formulieren kunt u telefonisch opvragen bij de minima consulent van de gemeente Diemen (zie kopje “Vragen’). Deze twee ingevulde, ondertekende aanvraagformulieren met de gevraagde bewijsstukken levert u voor 24 december 2019 in bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Opsturen kan ook Gemeente Diemen, t.a.v. team Sociale Zaken, Postbus 191, 1110 AD Diemen. Let op aanvragen die na 23 december 2019 binnen komen kunnen niet meer in behandeling worden genomen.
• De gemeente Diemen toetst vervolgens of u aan de voorwaarden voldoet om mee te kunnen doen aan de CZM. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet sturen wij uw gegevens door aan Univé. U ontvangt vervolgens van Univé een nieuwe polis 2020. Voldoet u niet aan de voorwaarden dan nemen wij vóór 1 januari 2020 telefonisch contact met u op om dit toe te lichten zodat u nog de mogelijkheid heeft om vóór 1 januari 2020 een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Vragen

Heeft u vragen over de CZM  dan helpt de minima consulent van team Sociale Zaken u graag. Hij is van dinsdag tot en met donderdag tussen 8:30 en 16:30 uur en op vrijdag tussen 8:30 uur en 11:00 uur bereikbaar op telefoonnummer (020) 31 44 888. U mag ook een e-mail sturen naar socialezaken@diemen.nl met uw naam, telefoonnummer en als onderwerp “zorgverzekering”. Dan bellen wij u terug.