Stadspas

Afbeelding stadspas

Wat is de Stadspas en hoe werkt het?

De Stadspas is een kortingspas van de gemeente Amsterdam. Inwoners van Diemen met een laag inkomen en weinig vermogen of een AOW-uitkering hebben ook recht op een Stadspas. Beide groepen krijgen een Stadspas met groene stip.

Met de Stadspas krijgt u hoge kortingen op aanbiedingen zoals musea, films, theater, sporten en zwemmen. Er zijn ook speciale acties voor kinderen. Lees hier hoe u de pas gebruikt en waarop u korting krijgt.

Een Stadspas aanvragen

De stadspas is een seizoenskaart en loopt van september tot en met augustus. Het is niet mogelijk om na 30 juni een aanvraag te doen voor een stadspas omdat de verwerking door DWI Amsterdam maximaal  één tot twee maanden is. Vanaf half augustus kunt u een aanvraag doen voor het nieuwe seizoensjaar.

U kunt op 3 manieren een pas aanvragen:

 • U kunt het formulier ophalen bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het Klantcontactcentrum is open van maandag tot met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur.
 • Neem contact met de minimaconsulent. Deze kunt u bereiken van dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 11:00 uur via (020) 31 44 888. 
 • Stuur een e-mail naar socialezaken@diemen.nl. Vermeld in de e-mail: naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer en vermeld als onderwerp ‘stadspas’. U ontvangt na de aanvraag binnen zes weken een reactie.

Zo werkt uw Stadspas

Gebruik uw Stadspas in 3 simpele stappen.

Stap 1. Kijk elke maand wat u met uw Stadspas kunt doen

Inwoners van Diemen kunnen gebruikmaken van de volgende aanbiedingen. 

Volwassenen (vanaf 15 jaar): 

Volwassenen kunnen gebruikmaken van deze aanbiedingen:

 • de maandaanbiedingen uit de folder die u elke 2 maanden in de brievenbus krijgt. De aanbiedingen staan ook op de website van Stadspas.
 • het jaaraanbod, dat vermeld staat ook op deze website
 • u mag elke dag zwemmen, naar musea en de kringloopwinkel.
 • een vergoeding voor een bezoek aan de dierenarts. Kijk hiervoor op deze site.
 • meld u ook aan voor de nieuwsbrief via e-mail voor de leukste last minute aanbiedingen op de website van Stadspas. Kies voor de nieuwsbrief groene stip, zodat u de juiste aanbiedingen ontvangt.
 • volg ons op Facebook en Instagram 

Kinderen (van 3 tot en met 14 jaar) 

Kinderen kunnen gebruikmaken van deze aanbiedingen:

 • de uitjes uit de kidsmailing. Kinderen krijgen deze folder voorafgaand aan elke schoolvakantie toegestuurd. Let op: kinderen uit Diemen mogen niet zwemmen en niet naar Ballorig. Deze uitjes staan wél op deze website.  
 • de aanbiedingen voor volwassenen, die vermeld staan op de website

Op de website van gemeente Amsterdam staan ook andere aanbiedingen. Die gelden niet allemaal voor Diemen. 

Stap 2. Kies wat u wilt doen

Plan het uitje 

Check wanneer de aanbieding loopt. U vindt de data in de folder en op de website van de Stadspas. Kies een datum en zet deze in uw agenda!

Zo vaak kunt u op stap 

 • Volwassenen (vanaf 15 jaar): 
 • Elke maand mag u 3 aanbiedingen uit de folder kiezen. 
 • Kies daarnaast uit het doorlopende aanbod:
 • Elke dag naar musea, de kringloopwinkel en zwemmen.

Extra voor kinderen van 3 t/m 14 jaar: 

 • Kinderen mogen van alle aanbiedingen uit de vakantiemailing één keer gebruikmaken. 

Neem iemand mee 

Ga alleen op stap of met vrienden of familie die ook een Stadspas hebben. Wilt u iemand meenemen die geen Stadspas heeft? Dat kan. Dat gaat wel van uw tegoed van 3 aanbiedingen af. 

Zo komt u er

Check het adres waar u naartoe gaat. Met de app of website van 9292 (9292.nl) maakt u een plan hoe u er komt met tram of bus.

Stap 3. Koop een kaartje

Kijk of u van tevoren kaartjes moet kopen. Meestal koop je een kaartje bij de kassa.  Laat bij de kassa altijd uw Stadspas zien. Staat er op=op bij een aanbieding, koop dan snel kaartjes. Anders loop jet het risico dat het uitverkocht is.

Soms kunt u online kaartjes kopen. Dit staat altijd bij de aanbieding. Koopt u online kaarten, vul dan uw Stadspasnummer in. Dit nummer staat achter op de Stadspas.