Schuldhulp voor ZZP'ers en ondernemers

Herken de signalen op tijd en kom in actie

Als u onderneemt of zzp’er bent, kan het soms tegenzitten. U wordt ziek of heeft een paar slechte maanden. Dan blijft er ineens weinig over om van te leven. Misschien heeft u structurelere financiële problemen. Klanten bestellen minder en het gebeurt steeds vaker dat u de rekeningen niet op tijd kunt betalen. Herkent u een van deze signalen, dan is het belangrijk dat u snel in actie komt.

ZZP'er of ondernemer

Bent u ondernemer of zzp’er, woont u in Diemen en heeft u financiële zorgen? Is het onzeker of u door kunt gaan met uw bedrijf of bent u misschien al gestopt? Dan kunt u voor hulp terecht bij de gemeente. Ook wanneer u door ziekte of tijdelijke tegenslag financiële hulp nodig heeft, kunt u bij ons aankloppen. U staat er niet alleen voor. We helpen u graag en hoe eerder, hoe beter.

Bijstand voor zelfstandigen


In bepaalde gevallen kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Bijvoorbeeld wanneer uw inkomen tijdelijk lager is dan de bijstandsnorm. Of als er een krediet nodig is. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur bellen met de Bbz-consulent van de gemeente op (020) 31 44 888. Nuttige informatie en tips voor het regelen van uw financiële situatie vindt u ook op www.startpuntgeldzaken.nl/diemen, op de website van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK): www.imk.nl/bbz en op de website www.krijgikbbz.nl.

Hier kunt u een aanvraag doen voor Bbz: Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Schuldhulpverlening door Zuidweg & Partners


Wanneer het u niet meer lukt om aan al uw financiële verplichtingen te voldoen, dan kan de gemeente gespecialiseerde schuldhulpverlening voor ondernemers en zzp’ers aanbieden. Hiervoor werkt de gemeente samen met Zuidweg & Partners, een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in schuldhulpverlening voor ondernemers. Deze hulp wordt betaald door de gemeente en is dus gratis voor ondernemers. Zuidweg & Partners kijkt of hulp mogelijk is wanneer u door wilt gaan met uw bedrijf of wanneer u ermee wilt stoppen.

U kunt Zuidweg & Partners bellen op (035) 538 53 50 of zich aanmelden via de website www.zuidweg-partners.nl/diensten/schuld-hulp. Maar u kunt natuurlijk ook eerst contact opnemen met een Bbz-consulent van de gemeente Diemen, via (020) 31 44 888.

Contact


Het is heel belangrijk dat u niet te lang wacht als u financiële problemen heeft. Hoe eerder u contact met ons opneemt, des te sneller kunnen wij hulp bieden om uw problemen op te lossen.
Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Zuidweg & Partners: www.zuidweg-partners.nl/diensten/schuld-hulp. Of bekijk de folder van de gemeente. U kunt ook contact opnemen met een medewerker van de gemeente via (020) 31 44 888.