Schuldhulp voor ZZP'ers en ondernemers

Herken de signalen op tijd en kom in actie

Als u onderneemt of zzp’er bent, kan het soms tegenzitten. U wordt ziek of heeft een paar slechte maanden. Dan blijft er ineens weinig over om van te leven. Misschien heeft u structurelere financiële problemen. Klanten bestellen minder en het gebeurt steeds vaker dat u de rekeningen niet op tijd kunt betalen. Herkent u een van deze signalen, dan is het belangrijk dat u snel in actie komt.

ZZP'er of ondernemer

Bent u ondernemer of zzp’er, woont u in Diemen en heeft u financiële zorgen? Is het onzeker of u door kunt gaan met uw bedrijf of bent u misschien al gestopt? Dan kunt u voor hulp terecht bij de gemeente. Ook wanneer u door ziekte of tijdelijke tegenslag financiële hulp nodig heeft, kunt u bij ons aankloppen. U staat er niet alleen voor. We helpen u graag en hoe eerder, hoe beter.

Bijstand voor zelfstandigen


In bepaalde gevallen kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Bijvoorbeeld wanneer uw inkomen tijdelijk lager is dan de bijstandsnorm. Of als er een krediet nodig is. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur bellen met de Bbz-consulent van de gemeente op (020) 31 44 888. Nuttige informatie en tips voor het regelen van uw financiële situatie vindt u ook op www.startpuntgeldzaken.nl/diemen en op de website van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK): www.imk.nl/bbz.

De overheid ondersteunt zelfstandig ondernemers die financieel getroffen zijn door het plots wegvallen van inkomsten door de coronacrisis. De gemeente kan met de nieuwe regeling uw inkomen tijdelijk aanvullen. Kijk voor meer informatie op Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Schuldhulpverlening door Zuidweg & Partners


Wanneer het u niet meer lukt om aan al uw financiële verplichtingen te voldoen, dan kan de gemeente gespecialiseerde schuldhulpverlening voor ondernemers en zzp’ers aanbieden. Hiervoor werkt de gemeente samen met Zuidweg & Partners, een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in schuldhulpverlening voor ondernemers. Deze hulp wordt betaald door de gemeente en is dus gratis voor ondernemers. Zuidweg & Partners kijkt of hulp mogelijk is wanneer u door wilt gaan met uw bedrijf of wanneer u ermee wilt stoppen.

U kunt Zuidweg & Partners bellen op (035) 538 53 50 of zich aanmelden via de website www.zuidweg-partners.nl/diensten/schuld-hulp. Maar u kunt natuurlijk ook eerst contact opnemen met een Bbz-consulent van de gemeente Diemen, via (020) 31 44 888.

Contact


Het is heel belangrijk dat u niet te lang wacht als u financiële problemen heeft. Hoe eerder u contact met ons opneemt, des te sneller kunnen wij hulp bieden om uw problemen op te lossen.
Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Zuidweg & Partners: www.zuidweg-partners.nl/diensten/schuld-hulp. Of bekijk de folder van de gemeente. U kunt ook contact opnemen met een medewerker van de gemeente via (020) 31 44 888.