Schuldhulp voor inwoners

Schulden, het kan iedereen overkomen

Geldzorgen zijn heel vervelend.  Je kunt om heel verschillende redenen geldzorgen krijgen. Denk aan ontslag. Of een echtscheiding. En sommige mensen kunnen gewoon niet zo goed met geld omgaan, of hebben domme pech. Het kan iedereen overkomen.

Er is hulp!

Woont u in Diemen en heeft u financiële problemen waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u voor hulp terecht bij de gemeente. Ook als u zorgen over geld verwacht, kunt u bij ons aankloppen. Bijvoorbeeld als u uw baan dreigt kwijt te raken. Onze hulp is gratis en we helpen u graag; hoe eerder, hoe beter.

Het is heel belangrijk dat u niet te lang wacht met hulp zoeken als u geldzorgen heeft of met schulden worstelt. Hoe eerder u contact met ons opneemt, des te sneller kunnen wij u helpen om ze op te lossen. 

Doe de test

Op Geldfit.nl kunt u een test doen. Binnen 2 minuten krijgt u een gericht advies. Door het beantwoorden van een paar korte vragen in de test krijgt u inzicht in uw financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies en wijst meteen de weg naar de hulp die beschikbaar is in Diemen.

Belt u liever? Dat kan gratis via telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Meer informatie vindt u op deze website: Contact - Geldfit

Maak een geldplan

Op Startpunt Geldzaken - Diemen kunt u zelf een geldplan maken dat past bij uw eigen situatie.

Hulp bij schulden

De maatschappelijke dienstverlening Madi Diemen voert de schuldhulpverlening uit voor de gemeente Diemen. De consulenten van Schuldhulpverlening werken vanuit het gemeentehuis en ze helpen u gratis. U kunt elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen naar (020) 31 44 888 en vragen naar een consulent schuldhulpverlening. U krijgt iemand aan de telefoon die naar uw problemen luistert, vragen stelt en adviezen geeft. Soms is dat voldoende en als het nodig is, wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Binnen 4 weken krijgt u het eerste gesprek.

Is er sprake van een dringende situatie? Dan is het eerste gesprek binnen 2 werkdagen. Dringende situaties zijn:

  • Huisuitzetting
  • Afsluiting van gas, water en licht
  • Opzegging van uw zorgverzekering

Nuttige websites

De originele wetteksten vindt u op Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (WGS).