Schuldhulp voor inwoners

Schulden, het kan iedereen overkomen

Geldzorgen zijn heel vervelend. De oorzaken zijn vaak heel verschillend. Denk aan ontslag. Of een echtscheiding. En sommige mensen kunnen gewoon niet zo goed met geld omgaan, of hebben domme pech. Het kan iedereen overkomen.

 

Er is hulp!

Woont u in Diemen en heeft u financiële problemen waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u voor hulp terecht bij de gemeente. Ook als u zorgen over geld verwacht, kunt u bij ons aankloppen. Bijvoorbeeld als u uw baan dreigt kwijt te raken. Onze hulp is gratis en we helpen u graag; hoe eerder, hoe beter.

Termijn

Binnen 4 weken krijgt u het eerste gesprek.

Is er sprake van een dringende situatie? Dan is het eerste gesprek binnen 2 werkdagen. Dringende situaties zijn:

  • huisuitzetting
  • afsluiting van gas, water en licht
  • opzegging van uw zorgverzekering
Nuttige websites

Nuttige informatie vindt u op de volgende websites:

Meer informatie

Het is heel belangrijk dat u niet te lang wacht met hulp zoeken als u geldzorgen heeft of met schulden worstelt. Hoe eerder u contact met ons opneemt, des te sneller kunnen wij u helpen om ze op te lossen. Voor meer informatie over schuldhulpverlening van de gemeente kunt u kijken op www.startpuntgeldzaken.nl/diemen. Daar vindt u online geldplannen en praktische tips voor het regelen van uw financiële situatie. Ook vindt u meer informatie op de website van Madi Diemen.

Contact

De maatschappelijke dienstverlening Madi Diemen voert de schuldhulpverlening uit voor de gemeente Diemen. De consulenten van Schuldhulpverlening werken vanuit het gemeentehuis en ze helpen u gratis. U kunt elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur bellen naar (020) 31 44 888 en vragen naar een consulent schuldhulpverlening. U krijgt iemand aan de telefoon die naar uw problemen luistert, vragen stelt en adviezen geeft. Soms is dat voldoende en als het nodig is, wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek.