Hoe groen wordt het Van Gemertplantsoen?

Naar verwachting nemen we in het eerste kwartaal van 2023 de spooronderdoorgang Ouddiemerlaan in gebruik. Na de aanleg van de spooronderdoorgang willen we dat het Van Gemertplantsoen weer een prettige, groene ontmoetings- en verblijfsruimte wordt. In het hart van Diemen met groene verbindingen naar het centrum, het wandellandschap en het natuurpark Spoorzicht. 

Het project Van Gemertplantsoen is een van de zeven projecten in het gebied rond het station en de nieuwe spooronderdoorgang. Deze projecten hebben elk een eigen karakter en timing, maar samen maken ze de stationsomgeving een visitekaartje voor Diemen: modern, groen, duurzaam, veilig en vooral fraai. Meer informatie over alle projecten vindt u via de volgende link.

Denk mee! Vul de enquête in en/of kom naar de inloopavond

We willen met omwonenden en gebruikers een plan maken voor het Van Gemertplantsoen. Ter inspiratie hebben wij drie sfeerbeelden gemaakt. In de deze video worden de sfeerbeelden uitgelegd. Na het bekijken van de video en de sfeerbeelden kunt u online een vragenlijst invullen.De vragenlijst is via de volgende link  te vinden en kan tot en met 24 april 2022 worden ingevuld.

Heeft u na het bekijken van de video nog vragen of wilt u met ons in gesprek? Op woensdag 6 april 2022 organiseren wij een inloopavond. Tussen 18.00 uur en 20.30 uur kunt u gewoon binnenlopen in het gemeentehuis.

Hoe verder?

Met de informatie die we op de inloopbijeenkomst én uit de online vragenlijst van u ontvangen gaan de ontwerpers aan de slag met een ‘Voorlopig Ontwerp’ voor het Van Gemertplantsoen. Zodra dat voorlopige ontwerp klaar is nodigen we u wederom uit voor een 2e inloopavond waarin we het resultaat presenteren en wederom uw reactie vragen. We verwachten dat het voorlopig ontwerp in het tweede kwartaal van 2022 klaar is.