Vergroening Holland Park

Holland Park is een mooie wijk, maar met veel verharding. We willen graag meer groen en minder verharding. . Het inwisselen van verharding voor groen verlaagt hittestress, verbetert de waterafvoer en is goed voor de biodiversiteit. De gemeente gaat daarom graag samen met bewoners aan de slag om de openbare ruimte groener te maken. 

Voorlopig ontwerp 

Met behulp van de meningen, ideeën en tips van bewoners is er een voorlopig ontwerp opgesteld voor de vergroening. De openbare ruimte wordt daarin op verschillende manieren vergroend. Zo komt er beplanting langs de gevels van de gebouwen, worden nieuwe plant- en boomvakken aangelegd en worden bestaande vakken vergroot. Ook komen er meer hagen en bomen. Dit is visueel in het voorlopig ontwerp te zien. 

Via de volgende link is het voorlopig ontwerp te bekijken. 

We zijn benieuwd wat u van het voorlopig ontwerp vindt. U kunt tot en met 20 februari reageren via de volgende link

Vervolg 

De reacties op het voorlopig ontwerp worden gebruikt bij het maken van het definitief ontwerp. We hopen het definitieve ontwerp in de zomer te presenteren, zodat we na de zomer kunnen beginnen met de werkzaamheden.

Bewoners die in de vorige vragenlijst hebben aangegeven dat ze zelf een stukje groen willen gaan onderhouden, ontvangen hierover binnenkort meer informatie. Wilt u ook een stukje groen onderhouden, maar heeft u dat niet aangegeven in de vorige vragenlijst? Stuur dan nog even een e-mail naar Hugo.Noordman@diemen.nl.