Cursus VvE's

Bent u woningeigenaar in een Vereniging van Eigenaars? En wilt u stappen zetten om uw gebouw gezonder, comfortabeler en energiezuiniger te maken? Schrijf u dan in voor de cursus ‘Diemer VvE’s Met Energie’. Deelname aan de cursus is gratis. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en start op 12 juni 2023. Met concrete voorbeelden en in een interactieve setting leert u samen met andere VvE-leden uit Diemen wat de kansen en mogelijkheden zijn voor verduurzaming van uw gebouw. 


De belangrijkste informatie op een rij
•    De cursus bestaat uit drie avonden op maandag 12 juni, maandag 19 juni, en maandag 26 juni 2023;
•    Locatie: Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104 in Diemen;
•    De cursusavonden starten om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur;
•    Deelname is gratis, u schrijft zich in voor de drie avonden;
•    We raden aan om met meerdere leden van een VvE deel te nemen aan de cursus. Vraag een of meerdere andere leden van uw VvE om zich ook in te schrijven! Er is ruimte voor een beperkt aantal VvE’s.  

Meld je aan via deze knop


Cursus ‘Diemer VvE’s Met Energie’

Tijdens de cursusavonden wordt u op weg geholpen naar een goed plan voor verduurzaming van het gebouw en het motiveren van de medebewoners. U krijgt tijdens de cursus juridische, financiële en technische kennis aangereikt die relevant is bij verduurzaming. Hierbij is veel aandacht voor het proces van besluitvorming in de VvE. Ook wordt er gekeken naar de betaalbaarheid van de plannen. Aan het einde van de cursus beschikt u over de kennis en praktische handvatten om samen met uw medebewoners een goed stappenplan te maken om uw gebouw te verduurzamen.

Twee trainers van VvE’s Met Energie verzorgen de cursusavonden. Zij hebben deze cursus al vaker in Diemen verzorgd.
 

Vervolgtraject met ondersteuning vanuit de gemeente voor deelnemers

VvE’s die deelnemen aan de cursus kunnen gebruik maken van een vervolgtraject met een adviseur, dat door de gemeente Diemen wordt aangeboden. Dit is vooral interessant als u met uw VvE aan de slag bent of wilt gaan met het maken van een goed plan voor een duurzame renovatie, isolatie en/of verduurzaming van de installaties van uw VvE-gebouw. U wordt tijdens de cursus geïnformeerd over het aanbod voor ondersteuning vanuit de gemeente.