Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Afval en grofvuil

Het Recycleplein is vooralsnog geopend tijdens de normale openingstijden.(Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur.)

Wij vragen u echter uw bezoek aan het Recycleplein zoveel mogelijk uit te stellen. Is een bezoek echt noodzakelijk, houd afstand en volg de aanwijzingen van de medewerkers.

Afval

In Diemen wordt het afval zoveel mogelijk gescheiden ingezameld.
Recyclebaar afval (of grondstoffen) kunt u apart inleveren. Dit zijn bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval (gft), oud papier, glas of textiel. Door deze soorten afval apart in te zamelen, kunnen ze worden hergebruikt.

Op de website van Meerlanden kunt u zien waar en hoe onderstaande producten u kunt inleveren.

• Gft
• Oud papier en karton
• Plastic verpakkingen, blikjes en drankenkartons
• Glas
• Textiel

Grofvuil, takken en tuinafval

Grofvuil is afval dat voor niemand meer bruikbaar is en te groot en te zwaar voor de restafvalcontainer. U kunt uw grofvuil gratis wegbrengen naar het Recyleplein, Landlust 2, 1111 HP Diemen.

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00 uur.
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur.

Takkenronde en tuinafval

Op maandag worden takken (gebundeld) en tuinafval (in papieren zakken) op afspraak opgehaald. Takken en tuinafval zijn een mooie, zuivere grondstof voor o.a. compost.
U kunt uw tuinafval ook zelf naar het Recycleplein brengen. 

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor het ophalen van grofvuil, takken of tuinafval kan online aanmelden of telefonisch via (020) 31 44 888.

Kringloopwinkel en Repair Café

Misschien zijn uw oude spullen voor iemand anders nog bruikbaar. Dan kunt u deze ook wegbrengen of op laten halen door Kringloopwinkel Rataplan.
Of uw apparaat is stuk en u kunt het niet zelf repareren. Maak dan gebruik van de diensten van het Repair Café.

Restafval en containers

Restafval is het afval dat overblijft nadat u al het recyclebare afval gescheiden hebt ingeleverd. Voorbeelden van restafval: chips zakken, vuil papier, vuil textiel, kattenbakkorrels zonder milieukeurmerk, kauwgom, volle stofzuigerzakken.
De inzameling van het restafval, verschilt per wijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden.

• U heeft een rolcontainer voor restafval bij uw woning.
Kijk op de Meerlanden app wanneer de rolcontainer in uw wijk wordt geleegd.
• U brengt het restafval naar een ondergrondse container in de wijk (zonder pasje)
De meeste containers staan open, dit voorkomt dat mensen afval er naast zetten.
• U brengt het restafval naar een ondergrondse container in de wijk (met pasje)
In Diemen Centrum rond winkelconcentraties werken de containers nog wel op pasjes.
• Pasje kwijt
U kunt één keer een gratis pasje aanvragen. Bent u voor de tweede keer uw pasje kwijt, dan kunt u tegen betaling van € 15,00 een nieuw pasje ontvangen. U maakt het bedrag over op rekeningnummer NL09INGB 0667045384 t.n.v. Meerlanden. U vermeldt bij de omschrijving uw postcode, huisnummer en ondergrondse pas. Zodra de betaling is ontvangen krijgt u de pas toegestuurd.

Afvalplan 2020

De gemeenteraad heeft het Afvalplan 2020 vastgesteld. In het plan staan acties om de kilo's ingezameld restafval naar beneden te krijgen. We gaan ervoor zorgen dat u de grondstoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft), plastic en papier makkelijk apart kunt houden. Bewoners met een laagbouwwoning krijgen in de toekomst een mini-container voor de inzameling van gft-afval. Voordat u de mini-container krijgt, organiseren we in iedere wijk bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten kunt u niet alleen veel informatie krijgen, maar ook uw vragen en zorgen en ideeën inbrengen.
Kijk voor meer informatie over het Afvalplan op de speciale website: afval.diemen.nl.

 

 

Zie verder