Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Wijken

Wijkgericht werken

In Diemen willen wij de leefbaarheid in de wijken verder bevorderen. De inrichting van en het onderhoud aan de openbare ruimte zijn hierbij aandachtspunten. De gemeente wil verder gaan en richt zich in het kader van de bevordering van de leefbaarheid nadrukkelijk ook op het vergroten van de veiligheid en de sociale samenhang in de wijken. De gemeente kan dit niet alleen.

Betrokkenheid van bewoners, ondernemers en instanties bij hun wijk is een must. De gemeente spant zich daarom in om alle partners bij het wijkgerichte werken te betrekken. De wijze waarop dit is vorm gegeven verschilt van wijk tot wijk. Een rode draad is dat er voor iedere wijk een coördinator, een wethouder en een agent zijn aangewezen. Zo weet een klein team van mensen wat er bij u in de wijk leeft en waar u terecht kunt.

Wijkcoördinator

Bij de wijkcoördinator kunt u terecht met vragen, problemen of ideeën voor uw eigen woonomgeving. Voor meldingen die de openbare ruimte (bijvoorbeeld losliggende stoeptegels en niet functionerende lantaarnpalen) is de wijkcoördinator niet de aangewezen persoon. Dit soort meldingen kunt u online doorgeven.

Subsidie

Heeft u een leuk idee voor uw wijk, wilt u informatie over een geveltuintje of iets organiseren voor de buurt, neem dan contact op met uw wijkcoördinator. Hij kan met u mee denken over uw idee en beoordelen of deze voor subsidie in aanmerking komt. Bewoners Initiatief Gelden (BIG) stelt subsidies, maximaal € 750,00 per activiteit, beschikbaar voor activiteiten die nadrukkelijk bijdragen aan de leefbaarheid van een wijk.

Zie verder