Chef-kok Peter Meijer: ‘Laten we het met elkaar gezellig maken in Diemen’

Chef-kok Peter Meijer (67) opende een jaar geleden Le Bistro aan de Muiderstraatweg 55. Samen met zijn vrouw woont hij in Diemen-Noord. ‘Ik vind het heerlijk in Diemen. Maar het centrum mag wel wat bruisender.’

Waarom woon en werk jij in Diemen?Foto Peter Meijer 

‘Dat is toeval. Ik ben een horecaman. Ik heb de Horecavakschool gedaan en op allerlei plekken in de wereld gewerkt. Vroeger werkte ik als kok in restaurant De Oude Herbergh aan de Muiderstraatweg. Mijn huidige vrouw woont in Diemen, daarom ben ik in Diemen gaan wonen. En toen ik hier woonde, ontdekte ik dat restaurant De Oude Herbergh te koop stond. In december 2019 heb ik op deze plek Le Bistro geopend: een gezellig restaurant met een groot terras. Door corona heb ik een moeilijk jaar achter de rug. Maar gelukkig hebben we een fijne band kunnen opbouwen met gasten. ’ 

Hoe zie jij Diemen in 2040? 

‘Ik hoop dat Diemen in 2040 net zo fijn is als nu. Fijn om te ondernemen en fijn om te wonen. Als ondernemer kun je hier snel iets regelen. Ik heb laatst een plan bedacht voor de horeca in Diemen. Zelfs de burgemeester ondersteunt mij hierin, hoe leuk is dat? Ik vind het ook heerlijk wonen in Diemen-Noord. Vlakbij de stad en vlakbij de natuur. Maar het centrum van Diemen mag wel wat bruisender worden. Zoals in Weesp: daar is het altijd gezellig als je door het centrum loopt.’ 

Wat staat er op jouw wensenlijstje?

  1. ‘Een bruisend Diemerplein. Meer terrassen, meer sfeer. Het is ’s avonds doodstil daar.’   
  2. ‘Meer horeca. In Diemen is ruimte voor één of twee goede cafés. Mensen in Diemen zijn aan het wachten op meer gezelligheid.’ 
  3. ‘Meer samenwerking tussen horecaondernemers. We zijn nu einzelgängers. Met elkaar kunnen we meer vrolijkheid brengen in Diemen.’