Ondersteuning voor mantelzorger

Hulp

Een mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Meld u hiervoor bij de gemeente. De gemeente gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. De gemeente kijkt naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen.

Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice, zodat u niet meer elke dag hoeft te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen kunt delen.

Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of algemene (vrij toegankelijke) voorzieningen? Dan kunt u bij de gemeente ‘Maatwerk’ aanvragen. Dit is bijvoorbeeld hulp in de huishouding, kortdurend verblijf of een dagbesteding voor degene waar u mantelzorg aan biedt.

Markant (centrum voor mantelzorg)

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam en Diemen. Markant biedt ondersteuning en advies voor mensen die langere tijd voor een familielid of bekende zorgen (mantelzorgers). Markant helpt mantelzorgers de balans en regie over het leven te behouden zodat zij het zorgen voor een ander blijven volhouden.
Op woensdagochtend van 8:30 tot 12:30 uur heeft de mantelzorgconsulent inloopspreekuur in de Brede HOED. U kunt op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur ook bellen (020) 88 68 800 of mailen naar info@markant.org voor meer informatie en het maken van een afspraak met de mantelzorgconsulent.

Informatie

U kunt uw vragen stellen aan team Wmo, (020) 31 44 700 (De Brede HOED) bereikbaar maandag tot en met vrijdag 09:00 uur tot 12:00 uur of per e-mail wmo@diemen.nl

Webadressen: