Sociaal Team Diemen

Soms gebeurt het dat iemand op meerdere gebieden tegelijk problemen ervaart. Er kunnen dan vragen zijn waarop er even geen antwoord is. Bijvoorbeeld vragen over opvoeden, de woonsituatie, financiën of de gezondheid. Mogelijk kan het Sociaal Team Diemen dan helpen. Een professional kan de aanmelding naar het Sociaal Team Diemen doen, maar u als burger kunt ook zelf een aanmelding doen.

Wilt u hulp? Hiervoor kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier (welke u vindt onder 'informatie en aanmelden'), bellen naar de Brede HOED of even binnen lopen. Het Sociaal Team Diemen zorgt ervoor dat u één contactpersoon krijgt. Dat is prettig, want u hoeft dan maar één keer uw verhaal te vertellen. Uw contactpersoon heeft het contact met de andere hulpverleners die bij u betrokken zijn.

We maken met u en met de andere leden van uw gezin afspraken over hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Deze afspraken schrijven we op in een plan. Alle gesprekken in en met het team zijn vertrouwelijk. Uw contactpersoon van het Sociaal Team Diemen helpt u bij het vinden van oplossingen. Ook kijkt uw contactpersoon of er mensen in uw omgeving zijn die u kunnen helpen. 

Informatie en aanmelden


Het Sociaal Team Diemen is telefonisch bereikbaar via (020) 31 44 700. Het adres is D.J. den Hartoglaan 8 te Diemen. De Brede HOED is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

In de Brede HOED zijn verschillende diensten gevestigd. Inwoners kunnen hier terecht voor informatie, advies en diensten op het gebied van opvoeden, zorg en welzijn. Zo zijn hier onder andere het Wmo-loket, Maatschappelijk werk, Jeugdgezondheidszorg, Welzijn Diemen, Vluchtelingenwerk, mantelzorgondersteuning en het Sociaal Team Diemen te vinden.

Aanmelden voor hulp doet u door een e-mail te sturen naar dit adres: bredehoed@diemen.nl