Standplaatsvergunning aanvragen

Wilt u een stand langs de weg zetten om spullen te verkopen? Vraag dan een tijdelijke standplaatsvergunning aan bij de gemeente. 

Beschrijving

Het is niet toegestaan om een stand langs de weg te zetten om spullen te verkopen of reclame te maken. Dit geldt ook voor standjes aan het water of op eigen grond. Dit betekent dat u bijvoorbeeld geen voertuigen, tafels of kraampjes neer mag zetten om informatie uit te delen of om producten te verkopen. Wilt u bijvoorbeeld een ijskraam, oliebollenkraam of een kraam voor promotie neerzetten? Vraag dan een tijdelijke standplaatsvergunning aan. 

Aanvraag

De vergunning/toestemming vraagt u aan via onderstaand aanvraagformulier. Aan de aanvraag zijn leges verbonden. Leges zijn de bedragen die de gemeente in rekening brengt om uw aanvraag af te handelen. Deze bedragen kunt u terugvinden in de Legesverordening.

Tijdelijke standplaats aanvragen 

Voor vragen kunt u contact opnemen via het Klant Contact Centrum (020) 31 44 888.

Termijn

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.