Wielklem en weggesleept voertuig na wielklem

U krijgt een wielklem als u 4 of meer parkeerbonnen (naheffingsaanslagen parkeerbelasting) hebt openstaan bij de gemeente. Als u niet binnen 48 uur betaalt, wordt het voertuig weggesleept. Lees hier hoe u betaalt en bezwaar maakt.

Wielklem

De gemeente huurt het bedrijf Egis Parking Services B.V. in die de wielklem verwijdert als u alle openstaande parkeerbonnen hebt betaald, plus eventuele vervolgingskosten én de kosten voor de wielklem.

Wielklem geen kentekeninformatie

Als u met een buitenlands voertuig bent, kunt u een wielklem krijgen als het voertuig uit een land komt waarmee Nederland geen kentekeninformatie kan uitwisselen. U krijgt een wielklem als twee keer geconstateerd is dat u niet hebt betaald. U krijgt na het aanbrengen van de wielklem een sticker op de ruit van de auto. Ook wordt een folder achter de ruitenwissers geplaatst. Hierin staat waar u de parkeerbon kunt betalen. De dag na het opleggen van de tweede onbetaalde bon volgt er een wielklem. Hoe het dan verder gaat staat in een informatiefolder die u achter uw ruitenwissers vindt.
U hebt dus in totaal twee volle dagen de tijd om de parkeerbonnen te betalen. Per 24 uur krijgt u maximaal één bon op dezelfde plaats. Als u de auto ergens anders neerzet, kunt u daar wel weer een bon krijgen.

Komt u uit een land waar Nederland wél kentekeninformatie mee kan uitwisselen? Dan krijgt u na vier openstaande parkeerbonnen een wielklem. Dit zijn België, Denemarken, Estland, Finland, Italië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Kosten

Het laten verwijderen van een wielklem kost € 250,- (klemmen en ontklemmen, tarief 2021) plus al uw openstaande parkeerbonnen.

Betalen

Als u een wielklem hebt, neem dan contact op met Egis Parking Services B.V. via: 020 251 3787 (maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur). Er komt dan iemand naar u toe zodat u per pin of creditcard ter plaatse de parkeerbonnen kunt betalen. U moet in één keer het hele bedrag betalen. Er is geen betalingsregeling meer mogelijk.

U moet binnen 48 uur na het aanbrengen van de klem alle naheffingsaanslagen van het geklemde kenteken die op de klembon staan betalen én de bijkomende kosten. Er is geen betalingsregeling meer mogelijk. Na betaling verwijdert Egis Parking Services B.V. namens de gemeente de wielklem(men). 

Als u niet binnen 48 uur betaalt, wordt het voertuig weggesleept.

Hoe betalen?

Neem contact op met Egis Parking Services B.V. via: 020 251 3787 (maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur). Er komt dan iemand naar u toe zodat u per pin of creditcard de boetes kunt betalen. Bij een wielklem is het niet mogelijk om in termijnen te betalen.

48 uur Wielklem: auto weggesleept

Als u de openstaande bonnen en de kosten niet binnen 48 uur na het aanbrengen van de klemmen betaalt, laat de gemeente het voertuig wegslepen. Dan betaalt u behalve de bonnen en de wielklem ook de kosten van het wegslepen en stallingskosten. Het is nu niet meer mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen.

Het weggesleepte voertuig kunt u ophalen bij Hoogwout Berging B.V., Ambacht 24 F, 1511 JZ Oostzaan. U kunt een afspraak maken voor het ophalen van uw voertuig. Dit kan via (075) 6 145 097. De openingstijden zonder afspraak zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 20.00 uur. Wilt u buiten kantoortijden uw voertuig afhalen? Dat kan, maar kost u € 35,-- extra. Kijk voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer op de website van het GVB.

Kosten

Bij het ophalen van het voertuig betaalt u de parkeerbonnen, de kosten van de wielklem (€ 250,-), het wegslepen (€ 250,-) en de kosten voor de opslag (na 21 dagen € 12,50 per dag).
Dit betaalt u aan de balie bij Hoogwout Berging B.V., per pin of creditcard. Het is niet mogelijk contant te betalen.

Betalen

Dit betaalt u contact aan de balie bij Hoogwout Berging B.V. per pin of creditcard. Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen.

Legitimatie meenemen

Als u een voertuig gaat ophalen, moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen. U hoeft niet de eigenaar te zijn om het voertuig te kunnen ophalen.

Bezwaar indienen

Voor een bezwaar tegen een wielklem gelden dezelfde regels als bij een parkeerbon (naheffingsaanslag parkeerbelasting) Wij verwijzen u hiervoor naar het onderwerp bezwaar tegen een parkeerbon.