Tijdelijke omleidingsroute

Vanaf 2021 wordt er een tijdelijke omleidingsroute aangelegd, zodat op de plek van de huidige spoorovergang de spooronderdoorgang kan worden gemaakt.

Omleiding

De omleiding loopt vanaf de rotonde Ouddiemerlaan langs de Martin Luther Kinglaan en de westkant van het Dr. A.J.J. van Gemertplein.

Tijdelijk extra parkeerplaatsen
  • Voor de aanleg van de nieuwe spooronderdoorgang worden tijdelijk een aantal parkeerplaatsen opgeheven op de Martin Luther Kinglaan opgeheven.

Om dit te compenseren worden er tijdelijk 24 extra parkeerplaatsen in de blauwe zone aangelegd, zodat er voor de bewoners voldoende parkeerplaatsen zijn. De tijdelijke parkeerplaatsen worden gemaakt in de groenstrook aan de Martin Luther Kinglaan. Hiervoor worden vijf jonge bomen verplant, de speeltuin blijft gehandhaafd. Na aanleg van de spooronderdoorgang worden deze tijdelijke parkeerplaatsen weer verwijderd en de groenstrook in oude staat hersteld.

  • Voor reizigers en bewoners komt er een tijdelijke parkeerplaats aan de noordkant van het Dr. A.J.J. van Gemertplein. Er worden ook bushaltes aangelegd bij de tijdelijke spoorovergang.
Hoe ziet de tijdelijke omleiding er uit?

De eerste afbeelding laat de omleiding zien vanuit het noorden, de tweede afbeelding toont de omleidingsroute vanuit het zuiden.

omleidingsroute ouddiemerlaan gezien vanuit het noorden

 

omleidingsroute ouddiemerlaan gezien vanuit het zuiden