Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM)

Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente een verzekering voor inwoners met een laag inkomen en weinig geld aan bij Univé. Deze verzekering bestaat uit een basis en een aanvullende verzekering. 

Zorgverzekeraar Univé

U krijgt korting op de premie bij Unive van de basisverzekering. Daarnaast betaalt de gemeente € 24,95 mee aan de premie voor een aanvullende verzekering. U moet dan wel een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm. Univé biedt u twee verzekeringen aan. U kunt kiezen voor een pakket met herverzekering eigen risico of een pakket zonder herverzekering eigen risico.

Advies keuze zorgverzekering

U kunt zelf kijken welke zorgverzekering het beste bij u past. De gemeente kan u daar niet bij helpen. U bent niet verplicht om over te stappen naar Univé.
U kunt het aanbod van Univé bekijken via Gezondverzekerd.nl en selecteer gemeente Diemen. U kunt precies zien welke vergoedingen in de verschillende pakketten zitten. Ook kunt u uw huidige zorgverzekering met dit aanbod vergelijken. Wilt u meer informatie over de pakketten neem dan contact op met Univé (072) 52 77 622 of via de website van Univé.  

Voorwaarden deelname CZM

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de collectieve zorgverzekering (CZM) moet u voldoen aan de volgende voorwaarden: 

 • U woont in Diemen.
 • U heeft een laag inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. 
 • U heeft weinig spaargeld.
 • U heeft geen achterstand van betaling bij uw huidige zorgverzekeraar.
Overstappen
 • Bent u al verzekerd bij Univé en u wilt deelnemen aan de CZM dan kunt u gedurende het hele jaar overstappen naar de CZM. 
 • Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar en u wilt overstappen naar de CZM van Univé, dan kan dat alleen per 1 januari. 
Hoe kunt u meedoen met de CZM
 • U kunt digitaal een aanvraag indienen via de website www.gezondverzekerd.nl
 • Type de naam van de gemeente Diemen.  
 • Wanneer het u niet lukt om digitaal een aanvraag in te dienen kunt u een aanvraagformulier van Univé en het deelname formulier van de gemeente Diemen telefonisch opvragen bij de minima consulent van de gemeente Diemen (zie kopje "contact"). Deze twee ingevulde, ondertekende aanvraagformulieren met de gevraagde bewijsstukken levert u voor 1 januari in bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Opsturen kan ook naar de Gemeente Diemen, t.a.v. team Sociale Zaken, Postbus 191, 1110 AD Diemen. Let op: aanvragen die na 1 januari binnen komen worden niet meer in behandeling genomen. 
 • De gemeente Diemen toetst vervolgens of u aan de voorwaarden voldoet om mee te kunnen doen aan de CZM. Voldoet u aan de voorwaarden dan sturen wij uw gegevens naar Univé. U ontvangt van Univé een nieuwe polis.
 • Voldoet u niet aan de voorwaarden dan nemen wij vóór 1 januari telefonisch contact met u op om dit toe te lichten zodat u nog de mogelijkheid heeft om vóór 1 januari een andere zorgverzekeraar te kiezen.
Contact

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem dan contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 11:00 uur via (020) 31 44 888.U mag ook een e-mail sturen naar socialezaken@diemen.nl met uw naam, telefoonnummer en als onderwerp “zorgverzekering”. Dan bellen wij u terug.