Duurzame gebruiksgoederen voor AOW'ers

Krijgt u AOW, heeft u weinig geld en moet u een duurzaam gebruiksartikel kopen, zoals een koelkast of wasmachine, dan kan de gemeente u hierbij helpen.

Voorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor deze regeling, dan moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft 3 jaar of langer een laag inkomen tot 130% van de bijstandsnorm
  • U heeft weinig spaargeld
BerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Met het programma BerekenUwRecht kunt u zelf snel, makkelijk en anoniem  nagaan of u recht heeft op een vergoeding van de gemeente Diemen. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen.

De regelingen van de gemeente Diemen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt, in loondienst of als zelfstandige, heeft u er misschien recht op.

BerekenUwRecht

 

Contact

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem dan contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 11:00 uur via (020) 31 44 888. Of stuur een e-mail naar socialezaken@diemen.nl met uw naam, telefoonnummer en als onderwerp “duurzame gebruiksgoederen”. Dan bellen wij u terug.