Door de corona is onze dienstverlening aangepast. Wij werken alleen volgens afspraak. Het dragen van een mondkapje in de hal van het gemeentehuis is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.  

Gratis openbaar vervoer voor AOW'ers

Ontvangt u een AOW-uitkering, heeft u een laag inkomen en reist u vaak met het openbaar vervoer, dan kunt u een gratis abonnement krijgen. 

Voorwaarden

Heeft u een persoonlijke ov-chipkaart dan kunt u gratis reizen met de tram, de bus en de metro van het GVB. In de nachtbus en bij andere zoals, Connexxion of de NS, moet u betalen.

Wilt u in aanmerking komen voor de regeling 'gratis openbaar vervoer', dan moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U krijgt AOW en u hebt een laag inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. De grens (inclusief vakantietoeslag) is voor alleenstaand € 1293,88 en gehuwd € 1753,86.
  • U krijgt AOW en u volgt via schuldhulpverlening een minnelijk traject of een traject Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Indien u aan één van de eisen niet voldoet heeft u geen recht op gratis openbaar vervoer.  

U mag ook van deze regeling gebruik maken als u een pasje heeft van het Wmo vervoer. U moet dan wel AOW ontvangen en aan het inkomen voldoen.

Aanvragen persoonlijke OV-chipkaart

Voor het aanvragen van een gratis abonnement heeft u een persoonlijke kaart nodig waar uw pasfoto op staat. Deze kunt u online aanvragen via http://www.ov-chipkaart.nl/. Om de kaart online aan te vragen heeft u een digitale foto nodig. De kaart kost € 7,50. 

Heeft u geen internet of kunt u niet via het internet een kaart aanvragen bel dan naar de klantenservice 0900 – 0980 (€ 0,50 per gesprek) of ga naar een servicepunt.

De servicepunten in de buurt kunt u vinden op de website van het openbaar vervoer.

Contact


Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 11:00 uur via (020) 31 44  888. Of stuur een e-mail naar socialezaken@diemen.nl met uw naam, telefoonnummer en als onderwerp "Gratis OV". Dan nemen wij contact met u op.