(Bijzondere) bijstand terugbetalen

Heeft u een schriftelijk besluit ontvangen van de gemeente Diemen, waarin staat dat u geld moet terugbetalen voor een geldlening of een terugvordering? Het kan zijn dat u nog vragen heeft of moeite heeft om het geld terug te betalen. De gemeente Diemen helpt u graag verder.

We hebben een aantal vragen voor u op een rijtje gezet om u te helpen de juiste stappen te nemen. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen.

U kunt het geld niet in een keer betalen, wat nu?

Neem contact met ons op voor een betalingsregeling. Wij kunnen rekening houden met uw persoonlijke financiële omstandigheden.

U heeft een betalingsregeling, maar deze regeling kan ik niet meer nakomen. Wat nu?

Wat vervelend dat u de betalingsregeling niet meer kunt nakomen. neem contact met ons op en dan kijken we samen naar een passende oplossing. 

Kunt u uitstel van betaling krijgen?

Door tegenslag lukt een betaling soms niet. Het is dan mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. We kijken of u uitstel van betaling kunt krijgen en hoe lang. Dat hangt van uw persoonlijke situatie af. 

Kunt u kwijtschelding krijgen van mijn geldlening? (zodat ik de geldlening niet meer hoef af te betalen)

Om in aanmerking te komen voor kwijtschelding moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een aanvraag kwijtschelding moet altijd schriftelijk ingediend worden en de aanvraag moet door u ondertekend zijn. Neem voor meer informatie over de voorwaarden en procedure contact op met de gemeente Diemen. 

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag?

Neem dan contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 11:00 uur, maar ook via de mail.

     icon telefoon   (020) 31 44 888
    icon mail  MBDEB@diemen.nl