(Bijzondere) bijstand terugbetalen

Heeft u een schriftelijk besluit ontvangen van de gemeente Diemen, waarin staat dat u geld moet terugbetalen voor een geldlening of een terugvordering? Het kan zijn dat u nog vragen heeft of moeite heeft om het geld terug te betalen. De gemeente Diemen helpt u graag verder.

We hebben een aantal vragen voor u op een rijtje gezet om u te helpen de juiste stappen te nemen. Hieronder vindt u de veelgestelde vragen.

Ik kan het geld niet in een keer betalen, wat nu?

Neem contact met ons op voor een betalingsregeling. Wij kunnen rekening houden met uw persoonlijke financiële omstandigheden.

Ik heb een betalingsregeling, maar deze regeling kan ik niet meer nakomen. Wat nu?

Wat vervelend dat u de betalingsregeling niet meer kunt nakomen. neem contact met ons op en dan kijken we samen naar een passende oplossing. 

Kan ik uitstel van betaling krijgen?

Door tegenslag lukt een betaling soms niet. Het is dan mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. We kijken of u uitstel van betaling kunt krijgen en hoe lang. Dat hangt van uw persoonlijke situatie af. 

Kan ik kwijtschelding krijgen van mijn geldlening? (zodat ik de geldlening niet meer hoef af te betalen)

Om in aanmerking te komen voor kwijtschelding moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een aanvraag kwijtschelding moet altijd schriftelijk ingediend worden en de aanvraag moet door u ondertekend zijn. Neem voor meer informatie over de voorwaarden en procedure contact op met de gemeente Diemen. 

Contact

Het telefonisch spreekuur is op werkdagen tussen 10.00 – 11.00 uur. Op andere tijden kunt u ook bellen en een terugbelverzoek achterlaten. Wij proberen om uiterlijk binnen twee werkdagen terug te bellen of terug te mailen. U kunt een e-mail sturen naar MBDEB@diemen.nl of telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (020) 31 44 888.