Lokale voorrang

Op Woningnet staan soms woningen met lokale voorrang. Dat betekent dat bij het verhuren van deze woningen Diemenaren voorrang hebben. 

Lokale voorrang: zo werkt het

De voorrang geldt alleen voor woningen in Diemen waarbij dat in de advertentie op Woningnet staat. Bij maximaal 30% van de woningen in Diemen die elk jaar op Woningnet komen, is er lokale voorrang. 

Om lokale voorrang te krijgen, moet u zich aanmelden. Dit doet u met de MyQii app. Let op: als u dit niet doet, is het niet mogelijk voorrang te krijgen. MyQii spreek je uit als My Key. Dat is Engels voor Mijn Sleutel. 
Heeft u al een andere voorrang, bijvoorbeeld vanwege uw leeftijd? Dan is het niet nodig deze stop te zetten. U kunt van beide soorten voorrang gebruik maken.

Voorwaarden

Voor lokale voorrang gelden deze voorwaarden:

  • U bent ingeschreven in Woningnet. Ga hiervoor naar Woningnet.nl
  • U heeft ‘binding’ met Diemen. Dat betekent: U woont al minstens 6 jaar achter elkaar in Diemen. En u staat 6 jaar of langer ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van Diemen. Of: U hebt tussen nu en 10 jaar geleden minimaal 6 jaar aan één stuk in Diemen gewoond. U verhuisde dus niet meer dan 4 jaar geleden uit Diemen naar een andere gemeente.

Geen uitzonderingen

De voorwaarden komen uit de landelijke Huisvestingswet. Hier zijn geen uitzonderingen op.

Lokale voorrang aanvragen

U kan zelf lokale voorrang aanvragen. Zo werkt het:

1. Haal in de App Store of Play Store de MyQii app op. 
2. Log in op Woningnet en geef aan dat u MyQii voor Woningnet wilt gebruiken.
3. Voor het aanvragen van voorrang zijn gegevens nodig uit MijnOverheid. Die haalt u op met MyQii in combinatie met uw DigiD.
4. Passen de voorwaarden bij u? Dan komt de lokale voorrang in uw profiel in Woningnet.

Wilt u meer informatie over MyQii? Zoek dan op de site van Woningnet op MyQii. 

Aantal punten bij Woningnet telt

Het aantal punten bij Woningnet bepaalt uw plaats op de ranglijst. Uw punten bestaan uit wachtpunten en misschien uit zoekpunten en situatiepunten. Van de personen met lokale voorrang krijgt de persoon met de meeste punten als eerste de woning. U kan uw punten zien onder ‘Mijn punten’ in Woningnet bij uw persoonlijke gegevens.

Nieuwe verhuur

Als u in een andere huurwoning wilt wonen, dan kijkt de verhuurder naar een aantal dingen. De verhuurder kijkt naar met wie u samenwoont, uw leeftijd, uw inkomen en uw punten in Woningnet. Bij sommige woningen hebben ouderen voorrang. Woningen met een lage huur gaan met voorrang naar mensen met een laag inkomen. In de advertentie op Woningnet ziet u welke voorrang er is voor die woning.

Hulp bij MyQii app

De gemeente kan niet helpen bij technische problemen met de MyQii app. Voor technische vragen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Woningnet. 

Als u niet handig bent met digitale activiteiten, dan kunt u ook via de gemeente Diemen lokale voorrang aanvragen. Ga hiervoor naar de receptie van het gemeentehuis. U moet dan uw klantnummer van Woningnet en een geldig legitimatiebewijs meenemen. U kunt ook langsgaan bij het spreekuur ‘Hulp bij Digitaal’ van de bibliotheek. Deze hulp is gratis.