Hof van Saan

Op de locatie aan de Weesperstraat, waar vroeger Saan was gevestigd, wordt het project ‘Hof van Saan’ ontwikkeld. Er komen 135 woningen waarvan 30% sociale huurwoningen, 20% middeldure huurwoningen en 50% vrijesectorkoopwoningen. Naar verwachting gaat medio 2024 de bouw van het hele project van start. De sociale huurwoningen worden later in het traject aangeboden via Woningnet

Start inschrijving koopwoningen

In september 2023 start de voorinschrijving van de koopwoningen in het project Hof van Saan. Dit gaat om 62 luxe woningen die worden gebouwd aan twee grote groene binnenhoven. De woningen zijn ontworpen door de bekende architect Sjoerd Soeters en worden volgens huidige planning vanaf eind 2025 opgeleverd. Kijk voor meer informatie op de website Hof van Saan.  

De totstandkoming van het plan

Op donderdag 27 mei 2022 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de ruimtelijke randvoorwaarden. Deze kunt u hier  nalezen. De ruimtelijke randvoorwaarden geven de punten aan die de gemeente belangrijk vindt bij het ontwikkelen van woningen op deze locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal woningen, het aantal parkeerplaatsen, het percentage betaalbare huur, het inrichten van de openbare ruimte en andere zaken.

Op 1 juni 2023 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan  vastgesteld. Dat betekent dat dit plan definitief is. 

Documenten

Meer informatie

Wilt u informatie over het proces rondom dit project, kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoon (020) 31 44 888. U kunt vragen naar de heer E. Roest, projectmanager. 


Historische foto Saan (Bron: saan.nl)

Hof van Saan 2