Jongerenraad

De jongerenraad zet zich ervoor in om van Diemen een leuke en prettige plek te maken voor jongeren.

Waarom een jongerenraad?

De gemeenteraad heeft op 19 februari 2015 een jongerenraad geïnstalleerd. Het idee achter het instellen van de jongerenraad is om de drempel tussen jongeren en het gemeentebestuur te verlagen. Via de jongerenraad kunnen jongeren zelf kwesties aandragen die vervolgens door de gemeente of gemeenteraad kunnen worden opgepakt. Ook kan de jongerenraad ervoor zorgen dat ideeën en suggesties van jongeren het lokale bestuur sneller bereiken en dat de belangen van jongeren goed in beeld komen.

Wat doet de jongerenraad?

De jongerenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die spelen in de gemeente Diemen. Dit gaat over belangrijke zaken voor jongeren zoals wonen, sporten, diversiteit en duurzaamheid. Ook organiseert de jongerenraad regelmatig activiteiten voor jongeren: (informatie)bijeenkomsten, debatavonden, enquêtes, workshops, etc. Daarnaast onderhoudt de raad contact met jongeren in Diemen en met organisaties en instellingen die zich bezighouden met jongeren. Een keer per maand, op de tweede maandag van de maand, vergadert de jongerenraad in het gemeentehuis. Deze vergaderingen zijn openbaar. Jongeren zijn van harte welkom om hierbij als toeschouwer aanwezig te zijn.

Hoeveel leden heeft de jongerenraad?​​​

De jongerenraad bestaat uit zeven tot zeventien jongeren uit Diemen tussen 15 en 26 jaar. Op dit moment heeft de jongerenraad zes leden:

  • Johanna Lijbaart, voorzitter
  • Dina Mouha, vicevoorzitter
  • Rania Mouha, secretaris
  • Krishan Jairam, penningmeester
  • Irene van Munster
  • Ayla Rippl
Jongerenpanel

Als jongerenraad zijn wij altijd bezig met het mooier maken van onze gemeente voor jongeren. We willen in ons werk de stem van zoveel mogelijk jongeren uit Diemen laten horen. Daarom hebben we sinds maart 2020 een jongerenpanel. Onze panelleden krijgen een paar keer per jaar een enquête toegestuurd. De enquêtes gaan over vraagstukken die jongeren aangaan en onderwerpen waar wij ons in verdiepen. De antwoorden verwerken we in onze adviezen aan de gemeente. Het invullen van een enquête kost een paar minuten van je tijd en je privacy wordt gewaarborgd. Daarnaast verloten we elke enquête cadeaubonnen onder de jongeren van het jongerenpanel die de enquête invullen. Wil jij jouw mening laten horen? Meld je dan aan voor het jongerenpanel via jongerenraad@diemen.nl.

Doe mee!

De jongerenraad bestaat op dit moment uit 5 jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar. De raad mag bestaan uit maximaal 17 jongeren. Er zijn dus nog plekken vrij! Heb je een idee of vind je dat er iets moet veranderen? Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor jongeren in Diemen? Laat het de jongerenraad weten of word lid! Ben je benieuwd wat de jongerenraad doet of denk je erover na om lid te worden? Kom dan eens kijken bij een vergadering of één van de activiteiten. Meld je aan via jongerenraad@diemen.nl.

Meer informatie en contact met de jongerenraad

Meer evenementen en andere info over de jongerenraad is te vinden op de Facebookpagina Jongerenraad Diemen en Instagrampagina Jongerenraad Diemen. Contact opnemen met de jongerenraad kan via jongerenraad@diemen.nl.
​​​​​