Aanbod voor jongeren

Wat is er voor jongeren in Diemen? 

Op deze pagina hebben we informatie verzameld speciaal voor jongeren over ontmoeten, ondernemen en waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt.

Ontmoeten, samen dingen ondernemen

Wil je graag andere jongeren ontmoeten en samen leuke dingen ondernemen? Heb je zelf ideeën voor activiteiten voor jongeren? In Diemen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor en door jongeren.

Activiteiten Welzijn Diemen 

Website: Welzijn Diemen
Bel: 020 6953783

De jongerenwerkers en buurtsportcoaches van Welzijn Diemen organiseren (sport)activiteiten voor jongeren van 0 tot en met 27 jaar. Denk aan een filmavond, fifa toernooi, meidenavond, sushi workshop, zaalvoetbal, sporten in de wijk en sporttoernooien. Ook gaan zij graag in gesprek met jongeren. Dat kan in groepsverband of 1 op 1. Zij horen graag wat er speelt in jouw leven en ze vinden het leuk om samen dingen te organiseren. Wil jij meer informatie, heb jij goede ideeën voor jongeren in Diemen of zou je zelf wel als vrijwilliger aan de slag willen? Neem contact op!

Block RXL

Instagram: BLOCKRXL (@blockrxl) • Instagram-foto's en -video's
Sylvia Kastein: s.kastein@welzijndiemen.nl, 06 55022938
Tim de Jong: t.dejong@welzijndiemen.nl, 06 31787626

Block RXL is voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Sylvia en Tim van Block RXL organiseren activiteiten zoals een fotografiecursus, weerbaarheidstraining, kookworkshops en filmavonden. Ook zijn er uitjes, bijvoorbeeld naar een buitenzwembad, Gamestate of naar Nemo. Sylvia en Tim houden rekening met wat jongeren zelf graag willen doen of leren. Regelmatig organiseren zij daarom een brainstorm met jongeren. Meld je aan door te mailen of bellen of kom gewoon een keer langs! Aan Block RXL doen veel jongeren mee uit de Rode Kruislaan, Beukenhorst en Albert Loethoelilaan, maar ook jongeren uit andere wijken zijn welkom.

Diemen voor Elkaar

Website: Diemen voor Elkaar 
Bel: 020 3144700 
Facebook: Diemen voor Elkaar
Instagram: @diemenvoorelkaar

Diemen voor Elkaar is het platform voor vrijwilligerswerk in Diemen. Wil jij iets goeds doen? Of zoek je juist vrijwilligers? Plaats een vraag of een oproep of bekijk het aanbod. Via Diemen voor Elkaar kan je contact leggen om samen iets te ondernemen. Bijvoorbeeld klusjes in huis, boodschappen doen, taalles, tuinonderhoud, samen op stap of samen sporten. Je kunt aanbieden om anderen te helpen maar ook vragen of iemand jou wil helpen. Durf te vragen en stuur een berichtje!

Jongerenraad

Website: Jongerenraad
Facebook: Jongerenraad-Diemen
Instagram: @jongerenraad_diemen
Twitter: @JongerenDiemen

De jongerenraad is er voor jongeren in Diemen en organiseert regelmatig activiteiten voor jongeren zoals (informatie)bijeenkomsten, debatavonden, enquêtes of workshops. Heb je een idee of vind je dat er iets moet veranderen? Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor jongeren in Diemen? Laat het de jongerenraad weten of word lid! Ben je benieuwd wat de jongerenraad doet of denk je erover na om lid te worden? Kom dan eens kijken bij een vergadering of één van de activiteiten. Meld je aan via jongerenraad@diemen.nl of stuur een berichtje via de socials.  

Sport in Diemen

Website: Sport in Diemen | Het Sportaanbod in Diemen – kies de sport die bij je past!

Er zijn in Diemen veel verschillende sporten. Wil je kennis maken met een nieuwe sport? Veel verenigingen en organisaties bieden proeflessen of trainingen aan, gratis of tegen gereduceerd tarief. Bekijk het aanbod in Diemen via de volgende website

Heb je niet genoeg geld om te sporten en/of aan cultuur te doen? Dan kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen door de contributie/het lesgeld te betalen en in sommige gevallen ook de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. Neem contact op met Welzijn Diemen om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. 

Als je het ff niet meer weet

Soms heb je behoefte aan hulp als het even niet zelf lukt. Iedereen heeft wel eens wat extra steun nodig. Wacht niet te lang en zoek hulp! Je kunt op verschillende plekken terecht, zowel online als offline. Dat kan ook anoniem en is gratis. Zo kun je altijd iets vinden dat goed bij jou past. 

Jongerencoach Sociale Zaken

E-mail: Jesper.Post@diemen.nl
bel: 06 25661174

Heb je vragen over school, werk of uitkering? De jongerencoach van Sociale Zaken kan je hierbij helpen. Kan je bijvoorbeeld niet werken omdat je ergens last van hebt, weet je niet wie je kan helpen bij het vinden van een baan of heb je andere vragen over het vinden van een baan, leer/werktraject of opleiding? Neem dan contact op met Jesper Post, de jongerencoach van de gemeente Diemen. Hij kan je helpen. 

Online hulplijn UpTalk

Website en chat: UpTalk
App: 06 11920306

Soms zit je even niet goed in je vel. Zit je ergens mee? Voel je je down of gestrest? Praten helpt. UpTalk is er voor je! Professionele coaches helpen je verder. Gratis en anoniem. Iedere dag van de week. Je kunt appen of chatten via de website. 

Stichting Arkin

Pieker je veel en voel je je angstig, maar weet je niet waarom? Voel je je somber, vind je het moeilijk om contact te leggen met anderen? Soms heb je problemen waar je zelf niet meer uitkomt en wil je graag dat iemand met je meedenkt. Bij Arkin kun je terecht om weer grip op je leven te krijgen.

Voor ondersteuning rondom stress, somberheid en angst 06 11 91 71 01 (bereikbaar maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur), gesprekken mogelijk in het Nederlands, Engels, Turks en Marokkaans/Arabisch.

Meld je aan op www.mijnihelp.nl voor online zelfhulp met of zonder begeleiding.

Preventie-aanbod Arkin:

(020) 590 13 30 (bereikbaar maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur)
preventie@arkin.nl
arkin.nl/preventie/
arkinjeugdengezin.nl/jongeren/

Madi Diemen maatschappelijk werk

E-mail: info@madidiemen.nl 
Bel: 020 3144700 

De maatschappelijk werkers van Madi Diemen staan voor je klaar als je wat hulp kunt gebruiken.  
Waarmee kun je bij Madi Diemen terecht?
•    Bij vragen over wonen
•    Bij vragen over je financiële situatie
•    Bij moeilijkheden, zoals geweld of ruzie, met familie of vrienden
•    Bij het verwerken van het verlies van een dierbare of van een andere gebeurtenis
•    Bij vragen over dingen die je moet regelen als je 18 wordt of bent geworden 
•    Bij gevoelens van angst, depressie, eenzaamheid
•    Bij problemen met je studie of op het werk
De maatschappelijk werker voert gesprekken met jou alleen of samen met een familielid. Het kan ook helpen om mee te doen aan een gespreksgroep of een cursus. Je kunt ervaringen uitwisselen met andere jongeren en samen werken aan een oplossing. 

Training mentale weerbaarheid

Wil je meer voor je eigen wensen, grenzen en behoeften kunnen opkomen? Leren hoe om te gaan met stress en tegenslag? MEE verzorgt individuele trainingen uit over mentale weerbaarheid voor jongeren tot 28 jaar. Je kunt je aanmelden bij Ingrid de Ruiter-van Zelst via e-mail: i.de.ruiter@mee-az.nl

Lifescool

Website: Lifescool
Telefoon: 020 6827007
E-mail: info@schoolscoolamsterdam.nl

Lijkt het je fijn om af en toe met iemand te kunnen kletsen? Of om een coach te hebben die je helpt met je schoolwerk, studie of andere dingen? Meld je dan aan voor Life’s Cool. Deze coaching is voor jongeren uit Diemen van 12 tot 27 jaar. Je krijgt voor ongeveer zes maanden een persoonlijke coach waar je elke week mee kunt afspreken. Je coach kan je helpen bij vragen op verschillende vlakken zoals bij het plannen of maken van huiswerk of studieopdrachten, bij stress, spanningen thuis, onzekerheid over de toekomst of gewoon om af en toe met iemand te kletsen of samen iets te doen. Je hebt geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

School’s Cool

Website: School's Cool
Telefoon: 020 6827007
E-mail: info@schoolscoolamsterdam.nl

Voor sommige kinderen is de overstap van de basisschool naar de brugklas extra lastig. Ook voor jongeren die van de vierde klas van het vmbo naar het mbo gaan, kan de overstap lastig zijn. Een mentor van School’s Cool kan je hierbij ondersteuning bieden en vertrouwenspersoon zijn voor jouw problemen. De mentor helpt je anderhalf jaar lang. Je spreekt elke week af met je mentor. Je mentor is er voor jou. Hij/zij luistert naar je, helpt je met je huiswerk plannen en opdrachten maken. Je kunt ook iets leuks doen samen. Meld je aan via de site. Je hebt geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Individuele coaching 

Mail: okcoaches@diemen.nl

Zit je ergens mee en kom je er zelf niet uit? Heb je bijvoorbeeld last van faalangst, zit je met de scheiding van je ouders, heb je last van somberheid, boosheid of verdriet? Je kunt hierbij gratis hulp krijgen van een coach. In 10 gesprekken luistert de coach naar je en werken jullie samen aan oplossingen. Mail de OK-coaches voor meer informatie of om je aan te melden. 

Puberkringen

Website: Binnenste Uiten
E-mail: cynthia@binnensteuiten.nl 

Ga je naar het voortgezet onderwijs en zou je graag met andere jongeren willen praten over wat je bezig houdt? Kom dan naar de kringen van Binnenste Uiten. De Puberkringen zijn voor alle kinderen uit Diemen die naar de 1e, 2e of 3e klas van het voortgezet onderwijs gaan. Er zijn drie groepen, dus je zit altijd met leeftijdsgenoten in een groep. Je hebt geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Jongeren zijn het beste in zichzelf zijn; zij zijn de ervaringsdeskundigen! Dat is het uitgangspunt van de kringgesprekken. Tijdens een Puberkring kunnen jongeren vrijuit met elkaar praten in een veilige omgeving over alles wat hen bezighoudt: wat maakt ze blij, verdrietig of boos en waar zijn ze nieuwsgierig naar. Door hier met elkaar over te praten, merken jongeren hoe andere jongeren met bepaalde vraagstukken omgaan en zo leren ze heel veel van elkaar. Jongeren luisteren naar elkaar en helpen elkaar. En vinden ze de oplossingen die bij hen passen. De kringgesprekken zijn gebaseerd op vertrouwen en zijn altijd zonder oordeel. Alles wat in de kring wordt gezegd, blijft binnen de kring. 
Jezelf kunnen zijn en respect hebben voor elkaar is hierbij het belangrijkst; in de Puberkring zorgen we samen voor een klimaat waarin dit mogelijk is. En je hoeft echt geen probleem te hebben om mee te doen: het is gewoon leuk! 

Cursus van de Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Website: Hogeschool van Amsterdam (HvA) (inloggen met je HvA profiel) 

De Hva biedt voor HvA studenten een online cursus aan over hoe om te gaan met somberheid. 

All Ears van Universiteit van Amsterdam (UvA) 

Website: All Ears van Universiteit van Amsterdam 

Initiatief van de UvA voor UvA studenten die behoefte hebben aan een luisterend oor, bijvoorbeeld over een discussie met een huisgenoot of voor een leuk verhaal. De studentvrijwilligers staan voor jongeren klaar. 

Prezens Coachgesprekken 

Website: Coachingsgesprekken - GGZ inGeest
Telefoon: 088 7885015
Email: preventie@prezens.nl

Heb je last van stress? Slaap je slecht? Ben je angstig of somber? Laat je coachen! Voor jongeren die last hebben van somberheid, eenzaamheid of (financiële) stress zijn er bij Prezens coaches beschikbaar. In maximaal 3 gesprekken bespreek je je klachten met een coach. Je krijgt tips, informatie en je leert hoe je voor jezelf kunt zorgen. Ook krijg je opdrachten mee naar huis. Hiermee leer je je voor te bereiden op een moeilijke periode en wat je kunt doen om je veerkracht te versterken. Bel of mail om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Luisterlijn 

Website: Luisterlijn
Telefoon: 020 6757575
Email: ehulp@deluisterlijn.nl
Chat: De Luisterlijn chat (serviant.nl)

Speciaal voor jongeren die iets kwijt willen. Wanneer je ergens (anoniem) over wilt praten, kun je de Luisterlijn bellen. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een gesprek en om met je mee te denken. Je kunt ook mailen of chatten. Je hebt geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Kwikstart

Kwikstart is een website en app waarop jongeren naar landelijke en lokale overheidsinformatie kunnen zoeken aan de hand van 8 tegels. Jongeren kunnen zo op een makkelijke en overzichtelijke manier informatie vinden over allerlei zaken. 

www.kwikstart.nl/gemeenten/diemen/