WMO vervoer

Wmo-vervoer is vervoer op maat wat vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan worden geregeld. De Wmo zorgt ervoor dat alle burgers mee kunnen blijven doen in de samenleving en zelfstandig kunnen blijven (wonen).

Aanvragen vervoer voor 75+

Als u 75 jaar of ouder bent, of u bent niet in staat om zelfstandig gebruik te maken van vervoer, vraag dan een pas aan. Het Wmo vervoer brengt u van uw huis naar waar u naar toe wilt. Dit mag niet meer dan 25 kilometer zijn. Het is mogelijk een loophulpmiddel, rolstoel of scootmobiel mee te nemen.

Wilt u gebruik maken van het vervoer dan kunt u contact opnemen met team WMO (020) 31 44 700. Elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur. Bent u 75 jaar of ouder, dan krijgt u een pas zonder dat hier onderzoek aan vooraf gaat.

Aanvragen vervoer als u jonger bent dan 75 jaar

Bent u onder de 75 jaar, dan onderzoekt het team Wmo eerst of u in aanmerking komt. U ontvangt vervolgens een beschikking op uw aanvraag. Doet u hiervoor eerst een melding bij team Wmo.

Vervoer pas

De pas is persoonlijk en is voorzien van een magneetstrip en pasfoto. Het is niet toegestaan de pas door iemand anders te laten gebruiken. Verlies of vervanging van de pas moet u direct melden bij Wmo vervoer (020) 46 05 461.

Reserveren van een rit

Als u in het bezit bent van een Wmo-vervoerspas kunt u op verschillende manieren een rit reserveren:

  • Een vervoersrit kunt u online reserveren met uw pas. U kunt met uw pasnummer direct inloggen als u al een persoonlijk wachtwoord heeft. Indien u dit nog niet heeft, vraagt u een wachtwoord aan. Dat kan met uw pasnummer onder 'Wachtwoord opnieuw instellen'.
  • U kunt u telefonisch een reservering maken via (020) 460 54 61. U betaalt voor dit telefoonnummer het lokale tarief.
  • Ook kunt u uw vervoersrit op uw mobiele telefoon reserveren. Dit kan via de webapp voor Android en via de webapp voor iOS.
Kosten

Het tarief voor de pashouder is vergelijkbaar met het tarief van openbaar vervoer. Reist er iemand met u mee? Deze persoon betaalt een hoger tarief. Heeft u toestemming voor een begeleider, dan reist de begeleider gratis. U betaalt via automatische incasso. Als u een rit wilt maken buiten uw vervoersgebied dan zijn de meerkosten voor u. 

Bij ontvangst van de pas ontvangt u ook een machtigingsformulier voor het innen van de ritbijdrage. Dit int de vervoerder (RMC) via automatische incasso. U kunt pas gebruik maken van de vervoerspas als de vervoerder uw machtiging heeft ontvangen. U kunt deze machtiging invullen via de website van RMC of u vraagt telefonisch een papieren incassoformulier bij RMC op via het telefoonnummer wat ook op uw vervoerspas staat. Het is niet mogelijk om contant af te rekenen in de taxi.