WMO vervoer

Wmo-vervoer is een vervoersvoorziening die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan worden geregeld.De Wmo is er om ervoor te zorgen dat alle burgers mee kunnen blijven doen in de samenleving en zelfstandig kunnen blijven (wonen). Daartoe behoort ook Wmo-vervoer, ofwel vervoer op maat.

Aanvragen vervoer voor 75+

Indien u 75 jaar of ouder bent, of u bent niet in staat om zelfstandig gebruik te maken van vervoer, vraag dan een pas aan. Het Wmo vervoer brengt u van deur tot deur binnen een gebied van 25 km rondom uw woonadres. Het is mogelijk een loophulpmiddel, rolstoel of scootmobiel mee te nemen.

Wilt u gebruik maken van het vervoer dan kunt u contact opnemen met de Brede HOED. Bent u 75 jaar of ouder, dan krijgt u een pas zonder dat hier onderzoek aan vooraf gaat.

Aanvragen vervoer als u jonger bent dan 75

Bent u onder de 75 jaar, dan onderzoekt team Wmo eerst of u in aanmerking komt. U ontvangt vervolgens een beschikking op uw aanvraag. Doet u hiervoor eerst een melding bij team Wmo.

Vervoer pas

De pas is persoonlijk en is voorzien van een magneetstrip en pasfoto. Het is niet toegestaan de pas door iemand anders te laten gebruiken. Verlies of vervanging van de pas moet u direct melden bij Wmo vervoer (020) 46 05 461.

Reserveren van een rit

U maakt een reservering via (020) 46 05 461. U betaalt het lokale tarief. Er kunnen behalve telefonisch ook via e-mail ritten besteld worden via callcenter@munckhof.nl of via deze link.

Kosten

Het tarief voor de pashouder is vergelijkbaar met het openbaar vervoer. Een meereizende betaalt een hoger tarief. Heeft u een indicatie voor een begeleider, dan reist de begeleider gratis. 
U betaalt via automatische incasso. Als u een rit wilt maken buiten uw vervoersgebied dan zijn de meerkosten voor u.