WMO vervoer

Wmo-vervoer is vervoer op maat wat vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan worden geregeld. De Wmo zorgt ervoor dat alle burgers mee kunnen blijven doen in de samenleving en zelfstandig kunnen blijven (wonen).

Aanvragen vervoer voor 75+

Als u 75 jaar of ouder bent, of u bent niet in staat om zelfstandig gebruik te maken van vervoer, vraag dan een pas aan. Het Wmo vervoer brengt u van uw huis naar waar u naar toe wilt. Dit mag niet meer dan 25 kilometer zijn. Het is mogelijk een loophulpmiddel, rolstoel of scootmobiel mee te nemen.

Wilt u gebruik maken van het vervoer dan kunt u contact opnemen met de Brede HOED. Bent u 75 jaar of ouder, dan krijgt u een pas zonder dat hier onderzoek aan vooraf gaat.

Aanvragen vervoer als u jonger bent dan 75 jaar

Bent u onder de 75 jaar, dan onderzoekt het team Wmo eerst of u in aanmerking komt. U ontvangt vervolgens een beschikking op uw aanvraag. Doet u hiervoor eerst een melding bij team Wmo.

Vervoer pas

De pas is persoonlijk en is voorzien van een magneetstrip en pasfoto. Het is niet toegestaan de pas door iemand anders te laten gebruiken. Verlies of vervanging van de pas moet u direct melden bij Wmo vervoer (020) 46 05 461.

Reserveren van een rit

U maakt een reservering via (020) 46 05 461. U betaalt het lokale tarief. Er kunnen behalve telefonisch ook via e-mail ritten besteld worden via callcenter@munckhof.nl of via deze link.

Kosten

Het tarief voor de pashouder is vergelijkbaar met het openbaar vervoer. Reist er iemand met u mee? Deze persoon betaalt een hoger tarief. Heeft u toestemming voor een begeleider, dan reist de begeleider gratis. 
U betaalt via automatische incasso. Als u een rit wilt maken buiten uw vervoersgebied dan zijn de meerkosten voor u.