HHT Diensten Thuis voor inwoners met een Wmo-indicatie

De HHT Diensten Thuis is een gemeentelijke regeling waarmee u extra huishoudelijke diensten kunt inkopen. Hier leest u meer over de HHT Diensten Thuis en hoe dit is geregeld in de gemeente Diemen.

Wat is de HHT Diensten Thuis?

Met de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Diensten Thuis kunt u zelf extra huishoudelijke werkzaamheden inkopen. Kunt u wel wat extra uren hulp gebruiken bij het schoonmaken? Wilt u dat uw vaste hulp langer of vaker komt? Wordt voor u als mantelzorger het huishouden steeds lastiger te combineren met uw zorgtaken? Wellicht kunt u dan een beroep doen op de HHT Diensten Thuis.

Voor wie is de HHT Diensten Thuis?

De HHT voor Diensten Thuis is bedoeld voor inwoners van Diemen die een indicatie hebben voor Hulp bij het huishouden op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). 
Ook mantelzorgers die staan ingeschreven bij Markant, centrum voor Mantelzorg kunnen gebruik maken van de HHT Diensten Thuis.

Welke werkzaamheden vallen onder de HHT Diensten Thuis?

De hieronder genoemde werkzaamheden vallen onder de werkzaamheden van de HHT Diensten Thuis:

 •  wassen en strijken
 •  (samen) boodschappen doen
 •  ramen buiten lappen
 •  schoonmaken balkon
 •  opruimen/aanvegen tuin
 •  zolder/kelder opruimen
 •  ondersteunen bij het bereiden van de maaltijd
 •  koper/zilver poetsen
 •  voorjaars en/of najaarsschoonmaak
 •  keukenkastjes/koelkast schoonmaken
 •  logeerkamer/studeerkamer schoonmaken
Maximum aantal uur

U kunt met de HHT Diensten Thuis maximaal 2 uur per week huishoudelijke werkzaamheden inkopen. De extra huishoudelijke werkzaamheden hoeven niet wekelijks plaats te vinden. U kunt er ook voor kiezen om af en toe wat extra tijd voor huishoudelijke werkzaamheden in te kopen. U kunt hierover met de aanbieder zelf afspraken maken. Het is niet mogelijk om uren te sparen om later in te zetten. 

Aanbieders HHT Diensten Thuis

De HHT Diensten Thuis wordt geleverd door de zorgaanbieder die ook de Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo bij u levert. Uw zorgaanbieder probeert voor de HHT Diensten Thuis dezelfde medewerker in te zetten die ook de Hulp bij het huishouden bij u doet. 

Bijdrage HHT Diensten Thuis

De bijdrage in de kosten van de HHT Diensten Thuis bedraagt € 7,50 per uur. De verschuldigde bijdrage in de kosten betaalt u rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U betaalt voor de HHT Diensten Thuis géén eigen bijdrage via het CAK.

Aanvragen

Als u geïnteresseerd bent in de HHT Diensten Thuis en u heeft een indicatie voor Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo, dan kunt u contact op te nemen met de aanbieder die ook de Hulp bij het huishouden bij u levert. 

Contactgegevens aanbieders

Alfa & Zorg
(T) (085) 760 25 09
(E) indicaties@alfazorg.nl

Axxicom
(T) (088) 298 74 74
(E) thuishulp@axxicom.nl

Cordaan Thuisdiensten
(T) 020 258 35 00
(E) servicedesk@cordaanthuisdiensten.nl 

Tzorg
(T) (088) 002 55 00
(E) informatie@tzorg.nl

Zonzorg
(T) (020) 468 87 33
(E) diemen@atzb.nl 

Vragen?

Neemt u dan contact op met team Wmo, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefonisch en middels het inloopspreekuur in de Brede HOED, D.J. Den Hartoglaan 8, Diemen. 
Telefoon: (020)  31 44 700
Email: wmo@diemen.nl