Denk mee over de nieuwe straatnaam voor de Busbaan!

De gemeente Diemen werkt aan de verkeersstructuur in Diemen Zuid. Daarbij stellen we de huidige busbaan open voor al het verkeer. Op dit moment heet de weg ‘Busbaan’: niet meer zo toepasselijk als er straks ook auto’s rijden. We willen deze weg daarom een nieuwe straatnaam geven. En daarbij zijn we benieuwd naar uw ideeën!

Iedereen kan tot en met 5 mei ideeën insturen voor de nieuwe straatnaam. Klik daarvoor op deze link om uw idee in te sturen. U kunt uw idee ook kwijt in de ideeënbus in de hal van het gemeentehuis.

Het projectteam maakt een selectie uit alle inzendingen. Ze beoordelen de ideeën op geschiktheid. Ze kijken daarbij onder andere of de naam past bij de weg, de wijk en bij Diemen, of de naam niet aanstootgevend is en of de naam goed uit te spreken en te schrijven is. Het gaat niet om het aantal keer dat een idee is genoemd. Het is dus geen verkiezing.

De selectie leggen we voor aan de straatnaamcommissie. Daarin zitten inwoners van Diemen, medewerkers van de gemeente en de burgemeester. Zij kiezen uit de selectie de nieuwe straatnaam. Er is geen prijs verbonden aan de keuze voor de straatnaam. Maar hoe leuk zou het zijn als u de naam die u heeft aangedragen straks terugziet op de straatnaamborden? Eind mei maken we de straatnaam bekend.

BusbaanBusbaan 2