Acties tegen eikenprocessierupsen

Jaarlijks komen tegen de zomer de eikenprocessierupsen uit en die veroorzaken overlast en klachten. 

Het adviesbureau Terra Nostra houdt voor ons de Eikenprocessierups in de gaten. De afgelopen weken heeft Terra Nostra op meerdere locaties gekeken hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van de eikenprocessierups. En dus ook bij ons in Diemen. Momenteel is er nog zeer beperkt nestvorming zichtbaar. Er zijn hier en daar al wel wat kleine nestjes te vinden. Op basis van de weersverwachting en de huidige ontwikkeling van de rups, verwachten we rond deze week te starten met de inspecties.

Waarom bestrijden we de eikenprocessierups?

Omdat de brandharen van deze rups gezondheidsklachten kunnen veroorzaken (jeuk en irritatie van de huid en irritatie aan ogen en luchtwegen) bestrijden we de rupsen in een zo vroeg mogelijk stadium bestreden. Elk voorjaar controleert een gespecialiseerd bedrijf daarom alle eikenbomen in onze gemeente op de aanwezigheid van nesten van de eikenprocessierups.

Controle en verwijdering

Als we een nest aantreffen, dan registreren we de boom digitaal. Ook bepalen we hoe snel we het nest moeten verwijderen. Nesten vlakbij een speelplek of andere locaties waar veel mensen komen, moeten we sneller verwijderen dan nesten in het buitengebied.
Bij het verwijderen van de nesten hebben de werknemers beschermende pakken aan.

Melden!

Ziet u eikenprocessierupsen in een boom? Geef dit dan direct door aan ons via de BuitenBeter app.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan contact met Lesley Kuijl via (020) 31 44 888.