Keti Koti dialoogtafel in Diemen

Op woensdag 17 april vindt de Keti Koti dialoogtafel plaats in Diemen. Keti Koti is de viering van de afschaffing van de slavernij. In dit herdenkingsjaar van het slavernijverleden organiseert de gemeente enkele activiteiten rondom Keti Koti. We vinden het belangrijk om te werken aan bewustwording over het slavernijverleden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden uit Diemen die willen stilstaan bij de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en hoe dat verleden doorwerkt in het nu. Dit doen we door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens tijdens de Keti Koti dialoogtafel.

Tijdens een driegangenmaaltijd klinken er treur- en bevrijdingsliederen. Alle deelnemers voeren één-op-één gesprekken over een speciaal thema. Het biedt een unieke gelegenheid voor een verdiepend gesprek met iemand die u nog niet eerder heeft ontmoet en met een andere culturele achtergrond dan uzelf.

Door elkaar te leren kennen krijgen we meer begrip voor elkaar en kunnen we ons beter inleven in de ander. Samen kunnen we zo werken aan een verbonden gemeenschap zonder discriminatie en racisme.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 april in Theater de Omval. Meedoen aan de dialoogtafel is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang als u mee wilt doen. U kunt zich aanmelden via Keti Koti Tafel

Inloop: 18.00 uur
Start dialoogtafel: 18.30 uur