Verlichting langs deel fietspad Amsterdam-Rijnkanaal

We werken aan de aanleg van openbare verlichting langs een deel van het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Door speciale verlichting worden de dieren die in het gebied wonen zo min mogelijk gestoord. Een deel van de verlichting is al klaar. Met het laatste deel richting de spoorbrug beginnen we in de loop van de week van 11 maart. We verwachten dat het werk ongeveer 22 maart klaar is. Dat is iets later dan van tevoren verwacht. Het fietspad blijft tijdens het werk gewoon open.

De verlichting wordt geplaatst vanaf de kruising Diemerpolderweg-Oude Muiderstraatweg tot de fietsbrug naast de spoorbrug Amsterdam-Diemen-Weesp. De gemeente Diemen werkt samen met de gemeenten Amsterdam en Gooise Meren en de Vervoerregio Amsterdam. Op onverlichte delen van de fietsroute tussen IJburg en Weesp plaatsen we verlichting. Zo maken we de fietsroute, die veel gebruikt wordt door scholieren en forenzen, veiliger. 

Speciale verlichting

Het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal ligt in een gebied waar veel vogels en nachtdieren leven. Daarom komt hier speciale verlichting die nachtdieren minder verstoort. Ook gebruiken we een dynamische dimmer. Deze dimmer zorgt ervoor dat er meer licht is als er fietsers langsrijden en minder licht als het rustig is.

Vragen

Heeft u vragen over het werk? Dan kunt u bellen met (020) 31 44 888 of een mail sturen naar info@diemen.nl met als onderwerp ‘Verlichting kanaaldijk’.