Extra geld voor uw kind

Heeft u kinderen, een laag inkomen en weinig geld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. U moet dan wel voldoen aan de gestelde voorwaarden van de regelingen.

Computer voor uw kind

Gaat uw kind naar de middelbare school? Dan kunt u geld krijgen van de gemeente om een computer te kopen tot een bepaald bedrag.

“Doe mee"- regeling

U ontvangt een bijstandsuitkering van de gemeente Diemen. Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar kunt u jaarlijks bij de gemeente extra geld krijgen. Met dat geld kunnen uw kinderen dan bijvoorbeeld naar een sportclub, zwemles, of een fiets kopen. 

Reiskosten middelbare school

Gaat uw kind naar de middelbare school en uw kind woont meer dan 10 km van school  Dan kunt u geld krijgen van de gemeente voor de reiskosten.

School- en materiaalkosten Mbo studenten van 16-17 jaar

Zit uw kind van 16 of 17 jaar op het Mbo? Dan kunt u geld krijgen van de gemeente voor de school- en materiaalkosten tot een bepaald bedrag.

  • De kosten kunnen niet worden betaald uit het kind gebonden budget.
  • Eigen bijdrage € 116,00 
Voorwaarden
  • U heeft een laag inkomen, tot 130% van de bijstandsnorm
  • U heeft weinig spaargeld
  • Zit u boven de 130%? Dan kunt u misschien toch gedeeltelijk bijzondere bijstand krijgen
BerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Met het programma BerekenUwRecht kunt u zelf snel, makkelijk en anoniem  nagaan of u recht heeft op een vergoeding van de gemeente Diemen. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen.

De regelingen van de gemeente Diemen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt, in loondienst of als zelfstandige, heeft u er misschien recht op.

BerekenUwRecht

Meer informatie

Op de website Antwoord op vindt u meer informatie en formulieren om een aanvraag in te dienen.

 

Contact

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem dan contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 11:00 uur via (020) 31 44 888. Of stuur een e-mail naar socialezaken@diemen.nl met uw naam, telefoonnummer en als onderwerp “extra geld voor uw kind”. Dan bellen wij u terug.