Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wil uw kind graag naar een toneelclub, sportclub of de muziekschool? Maar kunt u dat door geldzorgen niet betalen? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan u helpen. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar.

Voorwaarden

U kunt zelf geen aanvraag indienen. Dit kan een tussenpersoon voor u doen. Bijvoorbeeld een leerkracht of een maatschappelijk werker. U kunt ook contact opnemen met Welzijn Diemen:

Voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport en Cultuur gelden regels:

  • U heeft een laag inkomen tussen de 100% en 140% van de bijstandsnorm of u zit in de schuldsanering 
  • U ontvangt geen bijstandsuitkering van de gemeente Diemen.

Ontvangt u wél een bijstandsuitkering van de gemeente Diemen? Dan is er een aparte regeling via afdeling Sociale Zaken, de “Doe mee”- regeling.

Meer informatie
  • Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het fonds? Kijk dan op de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur.
  • Bent u leerkracht, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding van een kind? Word intermediair! Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur onder intermediairs.
  • Wilt u als sport- of cultuurvereniging kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar helpen? Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur onder toolkit-sport of toolkit cultuur.
BerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Met het programma BerekenUwRecht kunt u zelf snel, makkelijk en anoniem  nagaan of u recht heeft op een vergoeding van de gemeente Diemen. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen.

De regelingen van de gemeente Diemen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt, in loondienst of als zelfstandige, heeft u er misschien recht op.

BerekenUwRecht

Contact

Twijfelt u ergens over of heeft u nog een vraag? Neem dan contact op met team Sociale Zaken van de gemeente Diemen.

T 020 31 44 888 tussen 10.00 en 11.00 uur
socialezaken@diemen.nl

Stuurt u een e-mail? Zet dan in de e-mail uw naam en telefoonnummer en in het onderwerp "jeugdfonds sport en cultuur”. Dan bellen wij u terug.

Of neem contact op met Welzijn Diemen via info@welzijndiemen.nl.