Gemeente vervangt dode bomen

De gemeente controleert regelmatig welke bomen in Diemen dood zijn gegaan, of heel slecht zijn. Dit kan door verschillende dingen komen. Een ziekte bijvoorbeeld, of droogte in de zomer. Of bij een storm zijn er zoveel takken kapot gegaan dat de boom dit niet overleeft. Deze bomen verwijderen we de komende tijd. 

Voor 24 bomen is een kapvergunning aangevraagd

In het bericht Vervangen van dode bomen in 2024  kunt u zien om welke bomen het gaat, hoeveel het er zijn en waar ze staan. De bomen met kapvergunning verwijderen we als de vergunning is verleend.

We planten voor elke gekapte boom een nieuwe boom terug

Dit kan niet overal meteen, dat heeft te maken met het plantseizoen. Ook wachten we met het planten van nieuwe bomen als dit gecombineerd kan worden met andere werkzaamheden in de buurt.

Soms is er voor het verwijderen van een kleinere dode of zieke boom geen kapvergunning nodig

Ook als we kleinere dode bomen moeten verwijderen, planten we er weer een nieuwe boom voor terug. Welke bomen dit zijn vindt u ook in het bericht Vervangen van dode bomen in 2024.

Heeft u nog vragen over een boom bij u in de buurt?

Het kan zijn dat u een boom er slecht uit vindt zien, maar dat deze niet op de lijst met kapvergunningen staat. Waarschijnlijk is deze boom dan vergunningsvrij, of hoeft niet weg. U kunt altijd een melding maken, bijvoorbeeld via de Buiten Beter App. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen via (020) 31 44 888, en vragen naar Lesley Kuijl.